Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Kiev'de Vurulan AVM, Roketatar Sistemlerinin Deposu Olarak Kullaniliyordu'

Rusya Savunma Bakanligi, dün gece Ukrayna’nin baskenti Kiev’de vurulan alisveris merkezinin (AVM) roketatar sistemleri için depo olarak kullanildigini ve bu nedenle vuruldugunu açikladi.

Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Kiev'de Vurulan AVM, Roketatar Sistemlerinin Deposu Olarak Kullaniliyordu'
Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nin baskenti Kiev’e bagli Podilskyi ilçesine düzenledigi füze saldirisi ile bir alisveris merkezini vurmus, AVM’nin çevresindeki çok sayida bina da hasar görüsmüstü. Rusya Savunma Bakanligi tarafindan söz konusu AVM’ye düzenlenen saldiriya iliskin açiklama yapildi.

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, “Ukraynali milliyetçiler, yerlesim yerlerinin ve sosyal tesislerin alanlarini topçu sistemlerini yerlestirmek ve Rus askerlerine yogun ates yakmak için canli kalkan olarak kullanmaya devam ediyor. Ayni zamanda, yakindaki AVM’nin alanlari, roket güdümlü mühimmatin depolanmasi ve çoklu firlatma roket sistemlerinin yeniden yüklenmesi için büyük bir üs olarak kullanildi” dedi.

Rus istihbarati tarafindan söz konusu AVM’nin çoklu firlatma roket sistemlerinin konumunun dogrulandigini aktaran Konasenkov, “Roket güdümlü mühimmatli bir deponun yerini tespit ettik. Güvenlik kamerasi görüntüleri Ukrayna’ya ait çoklu roketatarin, roket ve füzelerin yeniden yüklenmesinden sonra Kiev’in eteklerinde bir AVM’ye girdigini açikça gösteriyor. 21 Mart gecesi, Ukrayna’ya ait çoklu roketatar bataryasi ve mühimmatlar için bir depolama üssü olan bos bir AVM yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlarla imha edildi” denildi.

Özellikle Bati medyasi tarafindan AVM saldirisinda sivillerin hedef alindigi yönündeki haberlere atifta bulunan Konasenkov, “Bati medyasinin dikkatini bir kez daha çekmek istiyoruz. Kiev’in yerlesim bölgelerinde ve Ukrayna’nin diger sehirlerindeki sivil nesnelerin, Kiev milliyetçi rejimi tarafindan, topçu ve roket sistemleri için atis mevzileri olarak kullanildigina dair kesin kanitlar sunduk” dedi.

Saldirinin ardindan Ukrayna Devlet Acil Servisi, 1 kisinin hayatini kaybettigini açiklamisti.
Kaynak: İHA