Palandöken'de Sezon Uzadi, Turistler Ilkbaharda Kayagin Tadini Çikartti

Erzurum’da 1 haftadir araliklarla süren kar yagisi Palandöken Kayak Merkezindeki pistlere ilaç gibi geldi. Nevruz tatilinde kayak ve kizak yapmak isteyen Iranli ziyaretçilerin ise Palandöken’e akin etmesi bekleniyor.

Palandöken'de Sezon Uzadi, Turistler Ilkbaharda Kayagin Tadini Çikartti
Bahar mevsiminin yaklasmasi birlikte Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Palandöken Kayak Merkezinde kar seviyesi düsmüstü. 1 hafta boyunca devam eden kar yagisi sonrasi pistlerde kar seviyesi yeniden yükseldi. Sezonun sonuna yaklasilirken kayak ve kizak yapmak isteyenlerin tercihi yine Palandöken oldu.

Nevruz tatilini Palandöken’de geçirmek isteyen Iranli turistler ise rezervasyonlarini yaptirdi. Nevruz’un basladigi bugünden itibaren hafta sonuna kadar Palandöken’e Iranli turist akini beklenirken hafta sonu rezervasyonlari ilkbaharda yüzde 80’leri gördü.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Otel Genel Müdürü Ömer Akça, son yillarin en uzun kayak sezonunu geçirdiklerini ifade ederek, “Özellikle yagan kar ile birlikte Palandöken’de pistlerde 1.5 metreye yakin kar var. Isletmeciler ve misafirler olarak mutluyuz. Yogun biçimde kayak sezonumuz devam ediyor. Normalde sezon Aralik ayinda baslar Mart ayinda biterdi. Türkiye’nin her yil en uzun kayak sezonunu geçirirdik. Bu yil ise son yagan karla beraber Nisan ayinin 15’ine kadar sezon devam edecek gibi duruyor. Özellikle Nevruz ile birlikte Tebriz’den gelen turistler fazlasiyla Palandöken’i dolduruyor. Yerli turistlerimiz ise finali yapmak adina hafta sonu ve gelecek ay Palandöken’i dolduracagini biliyoruz. Suan hafta içi rezervasyonlarimiz yüzde 50’lerde hafta sonu ise yüzde 80’lerde. Kar kalitesi iyi durumda. Havalarin isinmasiyla birlikte dogal pistlerde kayagin keyfini misafirlerimiz çikartacaklar” dedi.

Öte yandan son günlerde yagan kar ile birlikte Palandöken Kayak Merkezinde kar kalinligi 200 santimetreye ulasti.
Kaynak: İHA