Özel Ögrenciler Itfaiye Teskilatinin Konugu Oldu

Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü’nde özel ögrencileri agirladi. Itfaiye kiyafeti giyerek itfaiye aracina binen ögrenciler daha sonra Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal’in yardimiyla itfaiye araciyla su sikmanin mutlulugunu yasadi.

Özel Ögrenciler Itfaiye Teskilatinin Konugu Oldu
Manisa Kanat Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ögrencileri, Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi’ni ziyaret etti. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü dolayisiyla itfaiye ekipleriyle bir araya gelen özel ögrenciler, hem egitim aldi hem de eglenme firsati buldu. Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal ve itfaiye ekipleri tarafindan karsilanan özel ögrencilere aileleri de eslik etti. Daire Baskani Inal, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini ileterek Dünya Down Sendromu Farkindalik Gününü kutladigini belirtti.

Ilk olarak yangin farkindalik egitimi alan ögrenciler, daha sonra itfaiye kiyafeti giyerek itfaiye aracina bindi. Sonrasinda Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal’in yardimiyla itfaiye araciyla su sikti. Daire Baskani Inal, daha sonra Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün ögrencilere gönderdigi hediyeleri takdim etti.

“Bize düsen, farkliliklarin farkina varmak”

Manisa Kanat Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sinasi Yilmaz, "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik günü. Down sendromlularin bizden sadece 1 kromozom farki var. Bize düsen görev bu farkliklarin farkina varmak. Itfaiye teskilatina bu içten davranislarindan dolayi çok tesekkür ediyoruz. Sag olsunlar" ifadelerini kullandi. Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal ise, "Bu özel günde bizlerle beraber olmanizdan dolayi çok mutluyuz. Çocuklarimiz özel ve güzel. Onlara her zaman kapilarimiz açik. Ailelerimizi de her zaman bekleriz. Çocuklarimiz itfaiye araçlarini görmek istemislerdi. Onlar için de güzel bir geçmistir insallah. Kapilarimiz her zaman açik" diye konustu.

Kaynak: İHA