Mersin'de 35 Hektar Alana 45 Bin Fidan Dikildi
İçel’deki gerçeklestirilen etkinlikte 35 hektarlik sahada 45 bin fidan toprakla bulusturuldu.

Erdemli Orman Isletme Müdürü Murat Körlü, "Dünya Ormancilik Günü kapsaminda tüm Türkiye’de oldugu gibi Erdemli’ye bagli Kösbucagi köyünde 35 hektar sahaya bugün 45 bin adet fidan dikiyoruz. Yol kenarlarina vatandasimizin faydalanmasi için keçiboynuzu ve yangina karsi direnç olusturmak için selvi dikiyoruz. Iç kisimlara da kizilçam dikiyoruz. Orman vatandir, ecdadimiz bu topraklari bize nasil teslim ettiyse biz de gelecek nesillerimize, çocuklarimiza, torunlarimiza ormanlar kurarak, koruyarak gelecege nefes olmaya çalisiyoruz" dedi.
Kösbucagi Ilkokulu ögrencisi Ayse Sen ise fidanlarin nasil dikilecegini ögrendiklerini belirterek, "Gelecegimiz için, ormanlar için, nefes alabilmek için agaç dikiyoruz" diye konustu.
Ilçe Kaymakami Avni Kula, Belediye Baskani Mükerrem Tollu ve diger protokol üyeleri de sahaya 5’er adet fidan dikerek etkinlige katkida bulundu. Program sonunda ögrencilere çesitli hediyeler de dagitildi.
