Konya'da Süphe Üzerine Durdurulan Araçta Aranan Sahis Yakalandi

Konya’nin Aksehir ilçesinde bir araçtan süphelenerek durduran polis ekipleri, araçta bulunan bir kisinin arandigini tespit etti. Gözaltina alinan sahis, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya'da Süphe Üzerine Durdurulan Araçta Aranan Sahis Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Aksehir Ilçe Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirligi ekipleri, ilçe genelinde uyusturucu madde kullanimi ve ticaretini önlemek amaciyla yaptigi devriye görevi esnasinda Mustafa Kemal Pasa Bulvari’nda ön plakasi olmayan Afyonkarahisar plakali bir araci süphelenerek durdurdu. Araçta bulunan süpheli sahislarin kimlik kontrolü sirasinda sürücü H.H.U’nun Istanbul Asliye Ceza Mahkemesince "kullanmak için uyusturucu veya uyarici madde satin almak, bulundurmak, kabul etmek ve kullanmak" suçundan arandigi tespit edildi. H.H.U. ile araçta bulunan N.K. ve M.E. gözaltina alindi. Araç ile birlikte süpheliler Aksehir Ilçe Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Büroya getirildi.

Aksehir Cumhuriyet Bassavciligindan alinan arama karari ile araçta, süphelilerin üzerinde ve ikametlerinde arama yapildi. Yapilan aramada H.H.U’nun üzerinde 2 gram metamfetamin ile ikametinde 1 adet hassas terazi ele geçirildi. M.E’nin üzerinde ise 6 gram metamfetamin ele geçirildi. M.E. ile N.K. emniyetteki islemlerinin ardindan serbest birakilirken, H.H.U. gözaltina alinarak adliyeye sevk edildi. H.H.U. çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA