Kizaktan Düserek Yaralanan Vatandas 10 Saatlik Çalismayla Hastaneye Ulastirildi

Mus’un Varto ilçesinde hayvanlarina ot tasirken atin darbesiyle kizaktan düserek yaralanan vatandas, ekiplerin 10 saatlik çalismasi sonucu hastaneye ulastirildi.

Kizaktan Düserek Yaralanan Vatandas 10 Saatlik Çalismayla Hastaneye Ulastirildi
Mus’a 90 kilometre uzakliktaki Varto ilçesine bagli Gölyayla köyünde hayvancilik yapan Resat Günes, ot tasidigi kizagin altinda kalarak yaralandi. Günes’in yakinlari durumu 112’ye bildirerek yardim istedi. Yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle ulasima kapali olan yolu açmak için bölgeye Il Özel Idaresi ekipleri ile AFAD, UMKE ve saglik ekipleri yönlendirildi. Kar kalinliginin yaklasik 5 metreye ulastigi yolda çalisma baslatan karla mücadele ekipleri, dondurucu soguga ragmen 10 saatlik çalisma sonucu köye ulasti. Ilk kontrolü yapilarak ambulansa alinan Günes, tedavisi yapilmak üzere Varto Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

UMKE personeli Yasin Süleymanoglu, “Varto ilçesine bagli Gölyayla köyüne kizaktan düsme vakasi için çikis yaptik. Il Özel Idaresi, AFAD, 112 ve UMKE ile yaklasik 10 saatlik çalisma sonunda köye varmis olduk. Yer yer biriken 5 metrelik kar kütleleri nedeniyle hastaya güçlükle ulastik ve kendisini hastaneye sevk ettik” dedi.

Kaynak: İHA