Ingiltere Basbakani Johnson, Zelenskiy Ve Ailesine Siginma Teklif Etmis

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ve ailesine Ingiltere’ye siginmasi için teklifte bulundugunu fakat Zelenskiy’nin bunu reddettigini ifade etti.

Ingiltere Basbakani Johnson, Zelenskiy Ve Ailesine Siginma Teklif Etmis
Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinin ardindan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ve ailesine Ingiltere’ye siginmasi için teklifte bulundugunu fakat Zelenskiy’nin bu teklifi reddettigini açikladi.

Teklifi tam olarak ne zaman yaptigini belirtmeyen Johnson, “Vladimir her zaman açikti, görevi Ukrayna halkina karsi, orada kalacak, onlara bakacak” ifadelerini kullanarak, "Ona hayran oldugumu söylemeliyim" dedi.

Johnson ayrica, Zelenskiy’i "halkini bir araya getirme" ve "dünyayi harekete geçirme" yolunda "kahraman bir savas lideri" olarak nitelendirdi.

ABD Baskani Joe Biden da Rusya’nin saldirilarinin baslamasinin ardindan Zelenskiy’e Ukrayna’nin baskenti Kiev’den tahliye etmeyi teklif etmis, Zelenskiy ise Biden’a, “Kaçmaya degil mühimmata ihtiyacim var” cevabini vermisti.
Kaynak: İHA