'Hadi Poyrazoglu Kukla Ve Karagöz Festivali' Basladi

Türkiye’de ilk kez yapilan Hadi Poyrazoglu Kukla ve Karagöz Festivali, 29 Ekim Sair Baki Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle bulustu.

'Hadi Poyrazoglu Kukla Ve Karagöz Festivali' Basladi
Türk gölge oyunu ve kukla oyuncusu Hadi Poyrazoglu’nun adini yasatmak amaciyla Türkiye’de ilk kez yapilan ‘Hadi Poyrazoglu Kukla ve Karagöz Festivali’, Altindag’daki 29 Ekim Sair Baki Kültür Merkezi’nde gerçeklesti. Pek çok gölge ve kukla oyununun sahnelendigi festivale, ögrenciler yogun ilgi gösterdi. 27 Mart’ta sona erecek festival tamamen ücretsiz olacak.

Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla “Hep Birlikte” sloganiyla gerçeklestirilen festivale Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), Gazi Üniversitesi, Ankara Ticaret Odasi (ATO) ve Altindag Belediyesi, Ankara’ya Hizmet Edenler Dernegi (AHIT) ile çok sayida kurum ve kurulus destek veriyor. Programa Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Altindag Belediye Baskani Asim Balci ve Sanatçi Tamer Karadagli ile birlikte çok sayida ögrenci katilim gösterdi.

"Ankara’miz geleneksel Türk tiyatrosuna doyacak"

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, festival ile ilgili, “Bakanligimizin ve Altindag Belediyemizin destekleriyle Hadi Poyrazoglu Kukla ve Karagöz Festivalimizi bugün baslatmis bulunuyoruz. Bir hafta sürecek ve 27 Mart tarihinde Dünya Tiyatrolar Günü’nde son bulacak. Ankaramiz geleneksel Türk tiyatrosuna doyacak. En az 5 bin çocugumuza ulasilmasi hedefleniyor. Kukla, Karagöz bunlar bizim çok kiymetli, çok önemli degerlerimiz. Özellikle son 15 yilda bu alanda bu degerleri yasatmak, gelistirmek anlaminda önemli çalismalara imza atmayi da basardik.”

“Çocuklarimiz, gençlerimiz kuklaya, Karagöz’e, Hacivat’a doyacaklar”

Bütün Ankaralilari festivale davet eden Altindag Belediye Baskani Asim Balci ise, “Bugün Hadi Poyrazoglu Kukla ve Karagöz Festivali açilisini Altindag’da yapmis bulunmaktayiz. Çok önemli bir festival, bir hafta boyunca Ankaralilar, çocuklarimiz, gençlerimiz Kuklaya, Karagöz’e, Hacivat’a doyacaklar. O bakimdan bütün Ankaralilari bu festivale davet ediyorum. Bütün etkinlikleri izlemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kukla tiyatrosunun genç nesillere gösterilmesi adina, bu festivali çok önemsiyorum”

Sanatçi Tamer Karadagli da, festivalden duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Bir Ankarali olarak böyle bir festivalin Ankara’da olmasindan dolayi son derece mutlu ve gururluyum. Kukla tiyatrosunun genç nesillere gösterilmesi adina, bu festivali çok önemsiyorum. Umarim her geçen yil daha da büyüyerek uluslararasi bir düzeye çikar” diye konustu.

Kaynak: İHA