Aydin'da 10 Bin Adet Fidan Toprakla Bulustu

Aydin’da 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi kapsaminda 10 bin adet fidan toprakla bulustu.

Aydin'da 10 Bin Adet Fidan Toprakla Bulustu


Mugla Orman Bölge Müdürlügü, 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda fidan dikim etkinligi gerçeklestirdi. Efeler ilçesi Sahnali Mahallesi’nde düzenlenen etkinlige Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Efeler Kaymakami Cemal Sahin, Il Jandarma Komutani Albay Macit Engin, Mugla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Aydin Orman Isletme Müdürü Mustafa Koruk, Aydin Il Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, sivil toplum kurulusu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, orman köylüleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan programin açilis konusmasini yapan Mugla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Aydin il genelinde 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi kapsaminda 10 bin adet fidanin toprakla bulusturulacagini ifade ederek Milli Egitim Il Müdürlügü ile ortaklasa düzenlenen resim yarismasinda dereceye giren ögrencileri tebrik etti.

"Aydin’in yüzde 40’i ormanlik alanlarla kapli"

Aydin’in yaklasik olarak yüzde 40’i ormanlik alanlarla kapli oldugunu ifade eden Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, "Il genelinde 802 bin 711 hektarlik ormanlik alanimiz var. Yaz aylarinda zaman zaman orman yanginlari ile karsi karsiya kaliyoruz. Geçtigimiz yil Aydin ilinde 76 orman ve 21 de zirai alan yangini meydana geldi. Bu yanginlar sonrasinda da bin 594 hektarlik orman ve 190 hektarlik ziraat alani da zarar gördü. Yanan bu alanlarla ilgili bin 250 hektarlik kisimda arazi hazirliklari tamamlandi ve bu alanlarda ekim ve dikim çalismalari devam ediyor. Yaklasik 495 hektarlik alana da 805 bin adet fidan dikimi gerçeklestirildi.

Orman yanginlarina müdahalede daha etkin olarak yer alabilmek bakimindan su ihtiyacini karsilamak üzere 4 adet yeni su toplama havuzu yapimi ile ilgili çalismalar devam ediyor. Orman köylülerimiz orman yanginlari konusunda hassas davraniyor ve ormanlarin korunmasinda oldukça önemli katkilar sunuyorlar. Onlarin da bu çalismalarina katki sunmasi adina yangina müdahale amaçli 4 adet tanker dagitimini da bu yil gerçeklestirmeyi hedefliyoruz" dedi.



Ormanlari korumanin herkesin görev ve sorumlulugu oldugunu belirten Vali Aksoy, "Genç kusaklarin, ögrencilerimizin bu konuda duyarliligi çok önemli. Bugün de genç ögrenci kardeslerimiz ile fidan dikim törenini gerçeklestiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Onlarin yesile, dogaya ve ormana sahip çikmasi bizleri son derece mutlu ediyor" diye konustu.



Vali Aksoy konusmasinin ardindan Milli Egitim Il Müdürlügü ile ortaklasa düzenlenen resim yarismasinda dereceye giren ögrencilere hediyelerini takdim etti. Program protokol üyeleri ve ögrencilerin fidan dikimi gerçeklestirmesi ve fidanlara can suyu vermeleri ile son buldu.
Kaynak: İHA