Ukraynali Balet Artem Datsishin Rus Saldirilarinda Hayatini Kaybetti

Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi saldirilarda agir yaralanan Ukrayna’nin dünyaca ünlü taninmis baletlerinden Artem Datsishin, tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinda geçtigimiz 26 Subat’ta yaralanan Ukrayna’nin dünyaca ünlü taninmis baletlerinden Artem Datsishin yasam mücadelesini kaybetti. Ukraynali sanatçinin yakin arkadasi olan Tatyanan Borovik sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Arkadaslar, Artem Datsishin’i (Dotsik) taniyan herkese duyurulur. 26 Subat’ta Rus saldirisina ugramis ve agir yaralanmisti. Hastanede hayatini kaybetti. Güle güle can dostum" ifadelerini kullandi. Romanya’dan eski bir Kraliyet Balesi dansçisi olan Alina Cojocaru yaptigi açiklamada, Datsishin ile balede partner oldugunu hatirlatarak, " Datsishin, 15 yasimdayken Kiev’de dans ettigim ilk partnerlerden biriydi. Tiyatroya basladigimda ikimiz de ayni hocaya sahiptik. Onlari nasil tanidigimi, nasil tanistigimizi ve birlikte nasil dans ettigimizi hatirliyorum" ifadelerini kaydetti.

Bu ölümün ardindan yapilan bir baska açiklamada, Alina Cojocaru ve Ivan Putrov’un Londra Coliseum’da "Ukrayna için Dans" adli bir bagis toplama gecesi düzenleyecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA