Ukrayna'da Ölen Ve Yaralanan Rus Askerleri Belarus'a Tasiniyor

Rusya’nin Ukrayna saldirilari sirasinda ölen ve yaralanan Rus askerlerinin Belarus’un Gomel kentine sevk edildigi ögrenildi.

Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi saldirilar sirasinda birçok Rus askeri hayatini kaybederken birçogu da yaralandi. Rusya tarafindan ölü ve yarali Rus askerlerinin sayisina dair net açiklama gelmezken, Ukrayna tarafi ise 13 binden fazla Rus askerinin öldügünü ve birçogunun da yaralandigini ileri sürdü. Belarus’un Gomel kentindeki hastanelere birçok Rus askerin cesedinin tasindigi yarali askerlerin de bu kentteki hastanelerde tedavi altina alindigi iddia edildi. Belarus’taki muhalif basinda yer alan haberlerde, suana kadar 2 bin 500’e yakin Rus askerinin cesetlerinin Gomel’e tasindigi aktarilirken, yarali askerlerin de sürekli olarak kente tasindigi ve burada tedavilerine devam edildigi ifade edildi.

Belarus’tan gelen bu bilgilerin yani sira sosyal medyada yayinlanan görüntülerde, Rus ordusuna ait üzerinde Rusya’nin Ukrayna operasyonlarinda kullandigi "Z" harfinin bulundugu askeri nakil araçlarinin Gomel kent merkezine konvoylar halinde ilerledigi dikkat çekti. Bu araçlarin çok sayida yarali ve ölü Rus askeri tasidigi iddia edilirken, Ukrayna Içisleri Bakani Danismani Anton Gerashchenko’da sosyal medya hesabi üzerinden bu görüntüyü paylasarak araçlara iliskin, "Gomel’de yarali isgalcileri tasiyan araçlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA