Patriot Hava Savunma Sistemleri'nin Slovakya'ya Sevkiyati Görüntülendi

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinin ardindan Avrupa’nin dogu ülkelerini güçlendirme çalismalari kapsaminda Slovakya’ya gönderilen Patriot Hava Savunma Sistemleri’nin sevkiyati Çekya’da kameralara yansidi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari sonrasinda Rusya’nin Baltik ülkeleri ve Dogu Avrupa’daki ülkelere de saldirisi ihtimaline karsi 18 Mart 2022’de NATO’nun talebi üzerine Almanya ve Hollanda, Slovakya’ya Patriot Hava Savunma Sistemleri gönderme karari almisti. Bu kararin ardindan Avrupa’dan yola çikan Patriot sistemlerinin sevkiyati Çekya’da görüntülendi. Hollanda Savunma Bakanligi tarafindan, Slovakya’ya gönderilen Patriot’lara iliskin yapilan açiklamada, sistemlerin Slovakya’nin orta kesimindeki Silezya hava üssü yakinlarina konuslandirilacagi belirtildi. Bu sistemlerin Nisan ayindan itibaren aktif edilecegi ve Slovakya’da 6 ay kalacagi kaydedildi.

Öte yandan Slovakya, Patroit Hava Savunma Sistemleri’ne sahip olurken, ülkenin elindeki S-300 Hava Savunma Sistemleri’nin Ukrayna’ya gönderilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA