Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yil Dönümü Dolayisiyla Program Düzenlendi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü dolayisiyla Çoruh Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yil Dönümü Dolayisiyla Program Düzenlendi
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Tarih Ögretmeni Ismihan Sahin tarafindan günün anlam ve önemine iliskin konusma yapildi.

Sahin, programda tarihe altin harflerle yazilan Çanakkale Zaferi ve Sehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yasadiklarini söyledi.



Çanakkale’nin dünya tarihinde bir dönüm noktasi oldugunu ifade eden Sahin, “Güç dengelerinin degistigi, olaylarin akisi üzerinde Türk Ulusu’nun belirleyici rol oynadigi, kahramanlik ve fedakârliginin doruk noktasina ulastigi bir azmin mücadelesidir.” dedi.

Sahin, Çanakkale Savasi’nin Birinci Dünya Savasi’nin en kanli savaslarindan biri oldugunu ve Türk Milleti’nin bu savasta düsmanlarina vatan ve bayrak sevgisinin ne demek oldugunu gösterdigine vurgu yapti.

Sahin’in konusmasinin ardindan okul ögrencileri tarafindan siirler okundu, Türk Milleti’nin fedakârligi tiyatro olarak anlatildi.

Ögrencilerin Çanakkale Zaferi’ne iliskin koro halinde seslendirdigi türkülerle programa devam edildi.

Çanakkale konulu yarismalarda derece elde eden ögrencilere Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutani Topçu Albay Zekeriya Tosun ile Belediye Baskani Hükmü Pekmezci tarafindan ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Programa kamu kurum ve kuruluslarinin amirleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA