Bayburt'ta Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yil dönümü etkinlikleri kapsaminda sehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Bayburt'ta Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi
Vali Cüneyt Epcim ile esi Büsra Epcim’in ev sahipliginde düzenlenen yemege Garnizon Komutani Topçu Albay Zekeriya Yavuz, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Sehit Aileleri ve Gaziler Yardimlasma Dernegi Baskani Selami Köksal ile kamu kurumlarinin amirleri ve davetliler katildi.

Vali Cüneyt Epcim, Ögretmen Evi’nde düzenlenen yemegin ardindan yaptigi konusmada varliklariyla gurur duyduklari sehit aileleri ve gazilerle güzel bir birliktelik içerisinde olduklarini söyledi.

Sehit ailelerine yönelik düzenlenen etkinliklere büyük bir coskuyla katilmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Epcim, bu kapsamda birçok sehit ailesi ve gaziyi evlerinde ziyaret ettiklerini anlatti.

Ziyaretlerinin her defasinda Türk Milleti’nin büyüklügüne yeniden tanik oldugunu aktaran Vali Epcim, “Sizler bize güç veriyorsunuz. Devletimiz büyük bir devlet. Sehit ailelerimiz ve gazilerimize güzel imkânlar sagliyor. Bunlari yakinen müsahede etmenin mutlulugunu yasiyoruz.” diye konustu.

Vali Epcim, sehit aileleri ve gazilerle olan birlikteliklerini sürekli devam ettirmek istediklerine vurgu yapti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun davetlilere özel selamini ileten Vali Epcim söyle devam etti: “Memleketimiz epey zamandir siyasi vesayetten kurtuldu. Su an tekbir vesayet kaldi; ekonomik vesayet. Ekonomik vesayeti de astigimizda biz suna inaniyoruz ki memleketimiz ve milletimiz çok daha iyi noktalara gelecek. Sayin Cumhurbaskanimiz önderliginde insallah milletimizin çok daha müreffeh bir sekilde bu yolda yürüyecegine inaniyoruz. Bu yolda sehit ailelerimiz ve gazilerimizin de bizlerle birlikte olmasindan ayrica mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandi.

Sehitleri hayir, rahmet ve minnetle andiginin altini çizen Vali Epcim, yemege katilanlara tesekkür etti.

Yemekte kisa bir konusma yapan Belediye Baskani Hükmü Pekmezci de canlarini bu topraklar ugruna verenlerin yakinlariyla bir arada olmanin mutlulugu içerisinde olduklarini kaydetti.

Baskan Pekmezci, yarinlardan ümit var sekilde yasayabilmelerini Çanakkale’de fedakârlik gösterenlere borçlu olduklarina vurgu yaparak, “Rabbim bu cennet vatan için hayatlarini feda edenlere rahmet eylesin. Mekanlari cennet olsun. Bu topraklar için kanlarini topraklara gark edenleri de huzurlarinizda minnetle yad ediyorum. Insallah daha güzel günlerde birlikte olma umuduyla sizleri selamliyorum.” diye konustu.

Yemegin ardindan söz alan Sehit ve Gazi Aileleri Dayanisma Dernegi Baskani Selami Köksal da sehit aileleri ve gaziler adina Vali Epcim ile esine tesekkürlerini bildirdi.
Kaynak: İHA