Unkapani'ndaki Tramvay Alt Geçit Çalismasi Yayalari Tehlikeye Ayiyor

Alibeyköy tramvay hattini Eminönü’ne baglayacak olan tramvay alt geçidi insaati Unkapani Kavsagi’nda yayalarin geçisini tehlikeye atiyor. Seyir halindeki araçlarin yanindan yürüyen yayalar duruma tepki gösterirken IBB Genel Sekreter Yardimcisi Arif Gürkan Alpay, 2 ay içerisinde geçisin rahatlayacagini söyledi.

Unkapani'ndaki Tramvay Alt Geçit Çalismasi Yayalari Tehlikeye Ayiyor
Istanbul Büyüksehir Belediyesi(IBB) Unkapani Kavsagi’nda, Alibeyköy Tramvay Hatti’ni Eminönü ile bulusturacak olan 350 metrelik bir alt geçit çalismasi gerçeklestiriyor. Çalismalarin sürdügü kavsakta yayalarin geçisi Unkapani Köprüsü çikisinda yolun kenarindan saglaniyor. Yolun kenarinda yürüyen yayalarla seyir halindeki araçlari plastik dubalar ayiriyor. Alibeyköy sapagina gelindiginde yol, yayalar için son buluyor. Can güvenlikleri olmadigini ifade eden yayalar duruma tepki gösteriyor.

“Insanlara tamamen bir eziyet”

Yayalar için ayrilan geçisin tehlikeli oldugunu ifade eden Mehmet Altin, “Bu halka eziyettir. Baska hiçbir sey degil. 1 buçuk senedir sürüyor. Burada bir Marmaray yapilmiyor. Alt tarafi su köprü yapiliyor. Burasi da yeni bitti. Insanlara tamamen bir eziyet. Halk olarak bunun bir an önce çözülmesini istiyorum. Hizmet istiyoruz. O kadar tehlikeli ki insanin hayati söz konusu. Biz de buradan geçmek mecburiyetindeyiz. Baska yol varsa geçelim. Su an yürüyüs yapiyorum. Çok tehlikeli” diye konustu.

“Hiçbir can güvenligi yok”

Yolun yayalar için tehlikeli oldugunu ifade eden Eyüp Demirel, “Bu yaya geçidi gayet tehlikeli. Araçlarin hemen yanindan yürüyoruz. Hiçbir can güvenligi yok. Konuyla alakali en hizli sekilde çözüm istiyoruz. Çalisma ne zamandir devam ediyor, bilmiyorum. Yürüyüs burada tehlikeli sürüyor” dedi.

“Plastik neyi korumus ki bizi korusun”

Her gün ayni yolu kullandigi söyleyen Metin Talha Köse, “Karsiya bile geçemiyoruz. Bir yol bile yok. Burada baya bir sikinti içerisindeyiz. Plastik neyi korumus ki bizi korusun. Suradan bir sey gelse bizi ne kadar koruyabilir. Karsiya geçis imkani çok zor. Biz bu yolu her gün gidip geliyoruz” dedi.

“Kazi bitince geçisi rahatlatacagiz”

Konuyla ilgili gazetecilerin sorusunu yanitlayan IBB Genel Sekreter Yardimcisi Arif Gürkan Alpay, “Burada Eminönü-Alibeyköy hatti var. Buraya gelince kesiliyordu. O tramvay köprünün altindan tünelle Eminönü’ne kadar gidecek. O tünelin büyük bir kismi bitmis durumda. Ekim-Kasim gibi de oradaki çalisma tamamlanip köprünün diger kavsaklarini da yapacagiz. Oradaki alani 2 ay içerisinde sistemine kazandiracagiz. Çok genis bir açiklik yok. Derin bir kazi var. Kazi bitince geçisi rahatlatacagiz” dedi.

Kaynak: İHA