Türk Heyetinden ABD'ye Ticari Iliskileri Görüsmek Üzere Ziyaret

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ve Türkiye Ihracatlar Meclisi koordinasyonunda üst düzey bir heyet, Türkiye-ABD ticari iliskiler baglaminda görüsmeler yapmak üzere ABD’nin baskenti Washington’i ziyaret etti.

Türk Heyetinden ABD'ye Ticari Iliskileri Görüsmek Üzere Ziyaret
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ve Türkiye Ihracatlar Meclisi koordinasyonunda olusturulan üst düzey heyet, iki ülke arasindaki ticari iliskileri görüsmek üzere ABD’yi ziyaret etti. Heyette Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi Baskani Ahmet Burak Daglioglu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz, Cumhurbaskanligi Basdanismani ve Cumhurbaskanligi Ekonomi Politikalari Kurulu üyesi Dr. Cemil Ragip Ertem ve Iletisim Baskan Yardimcisi Dr. Çagatay Özdemir yer aldi.

Türkiye-ABD arasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve ABD Baskani Joe Biden’in ortaya koydugu 100 milyar dolarlik ticaret hacmi çerçevesinde planlanan 4 günlük ziyarette Washington ve New York’ta görüsmelerde bulunacak olan üst düzey heyet, Washington Büyükelçiligi’nde bir basin toplantisi düzenledi.

Basin toplantisinda heyet, kapsamli bir programla görüsmelerde bulunacaklarini ve bu görüsmelerde enerji, yesil yatirim, dönüsüm, dogrudan yatirimlar ve 3. ülkelerden ortak yatirimlar ile ilgili konulari ele alacaklarini kaydetti.

Bu hacmi degerlendirmek için tüm sartlarin elverisli oldugunu ifade eden heyet, korona virüs (Covid-19) salgini ile birlikte küresel tedarik zincirinde önemli bir kayma oldugunu ve özellikle Uzak Dogu’da güçlükler, fiyat haraketliligi ve lojistik maliyetlerin yasandigini belirtti.

Heyet, bu kaymalar nedeniyle Türkiye’nin 2021 yilinda 225 milyar dolarlik bir ihracat performansiyla tarihi bir seviyeye ulastigina dikkat çekti.
Kaynak: İHA