Rusya, Gece Yarisi Ukrayna'ya Yeniden Saldirilar Düzenledi

Rusya birlikleri, Harkov ve Dnipro bölgelerine gece yarisi saldirilar düzenlerken Donetsk’te de bazi yerlesim alanlarina roketler isabet etti.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldirilarinda ülkenin bazi kentlerini gece yarisi bombalanmaya devam etti. Ukrayna’nin Dnipro Bölgesi’nde bulunan Nikopol kenti Belediye Baskani Oleksandr Sayuk sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, Harkov’a bagli Oleksiivka ile Dnipro’ya bagli Nikopol kentleri arasinda bombardiman yapildigini duyurdu. Rus birliklerinin bu bombardimanlarina hala devam ettigini aktaran Sayuk, Nikopol kenti merkezine henüz bir saldiri gerçeklesmedigini, fakat bir saldiri durumda sirenleri duyan halkin derhal siginaklara kaçmasini tavsiye etti. Rusya’nin en çok saldiri gerçeklestirdigi kentlerden olan Harkov’da da Rus saldirilari devam etti. Rus uçaklari, kentin merkezi noktalarina saldirilar düzenlerken, bu saldirilarda sivil hedeflerin vurulup vurulmadigi konusunda henüz iki taftanda resmi bir açikla yapilmadi. Ukrayna’nin Çernihiv Bölge Savciligi tarafindan yapilan açiklamada, Rus askerleri tarafindan ikisi 17 ve biri 19 yasinda olan 3 gencin öldürüldügü belirtilerek, olaya iliskin sorusturma baslatildigi duyuruldu.

Öte yandan gece saldirilarinda Ukrayna’ya da suçlamalar geldi. Rusya yanlilarinin elindeki Donetsk Bölgesi’ne, Ukrayna birlikleri tarafindan OTR-21 Toçka taktik balistik füzeler ile saldiri yapildigi belirtildi. Makiivka kentine yapilan saldirida füzelerin bazi binalara isabet ettigi ve 2 dükkanda yangin çiktigi ögrenilirken, bu saldirilarda ölü veya yaralilarin olup olmadigi konusunda henüz bir açiklama yapilmadi.
Kaynak: İHA