ATM'den Para Çekmek Isteyen Yaslilari 'Yardim' Bahanesiyle Tuzaga Düsüren Dolandirici Son Isinde Suçüstü Yakalandi

Istanbul’un Esenyurt ilçesinde, para çekmek için banka ATM’lerine gelen yasli ve yardima muhtaç vatandaslari, “yardim etme“ bahanesiyle dolandirdigi tespit edilen Faruk S. son isinde suçüstü yakalandi. Dolandiricinin, bu yöntemle 100 bin lira civarinda vurgun yaptigi ögrenildi.

ATM'den Para Çekmek Isteyen Yaslilari 'Yardim' Bahanesiyle Tuzaga Düsüren Dolandirici Son Isinde Suçüstü Yakalandi
Alinan bilgiye göre, Esenyurt Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, ilçe genelinde bulunan bazi bankalara ait ATM’lerden para çekmeye çalisan emekli, yasli ve yardima muhtaç vatandaslarin dolandirildigi ihbarini aldi.

Yapilan yogun ihbar üzerine harekete geçen polis, ilk olarak ATM ve çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini mercek altina aldi.

Aylarca adim adim izi sürüldü

Para makinelerinin basina gelen yaslilar göz hapsinde tutularak, onlara yaklasan ve süpheli hareketlerde bulunan kisiler yakin takibe alindi. Adim adim süpheli izi süren polis, yogun çalisma sonunda failin eskalini ve kimligini tespit etti.

Elde edilen güvenlik kamera görüntülerinden, “yardim etme” bahanesiyle yanlarina yaklastigi vatandaslarin hesabindaki paralari el çabuklugu ile alan ya da kendi hesabina aktaran dolandiricinin, Faruk S. oldugu saptandi.

Kiraç’ta yasliyi dolandirdigi sirada ATM önünde suçüstü yapildi

Bir ay süren sokak ve saha çalismalarinin sonunda süphelinin eskali dogrultusunda para makinelerinin yakinlarinda pusu atan polis, 13 Mart tarihinde Esenyurt’a bagli Kiraç beldesindeki bir ATM önünde faili kiskaca aldi. Para çekmek isteyen yasli bir vatandasin, ‘yardim’ bahanesiyle yaklasan bir kisi tarafindan dolandirilmak üzere oldugunu tespit eden pusudaki emniyet ekipleri, hemen olaya müdahale etti. Polisi fark eden dolandirici, kaçma girisiminde bulundugu sirada suçüstü yakalanarak gözaltina alindi.

ATM’nin ödeme haznesindeki paralari bosaltmis

Emniyete götürülen Faruk S.’nin, ATM’lerde para çekme islemi yapan magdurlarin yanina yaklasarak cihazlarin islem bitiminde, önce karti ardindan parayi vermesinden istifade ettigi belirlendi. Süphelinin, ATM’nin arizali oldugu ve baska bir ATM kullanmalari gerektigi konusunda magdurlari yönlendirerek ikna ettigi, daha sonra da “islem“ bahanesiyle yaklastigi ATM’de, magdurlara ait paralari ödeme haznesinden aldigi anlasildi. Benzer yöntemle su ana kadar 38 yasli ve yardima muhtaç kisiden yaklasik 100 bin liranin üzerinde vurgun yapan Faruk S., emniyetteki ifade islemlerinin ardindan 14 Mart’ta adliyeye sevk edildi. Süphelinin, çikarildigi mahkemece “nitelikli dolandiricilik” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildigi belirtildi.
Kaynak: İHA