Kadin Girisimci Yilda 150 Ton Mantar Üretiyor

Kiraladigi tesiste yillik yaklasik 150 ton civarinda mantar üretimi yapan Canan Cerit, Türkiye’ye geneline satis gerçeklestiriyor.

Kadin Girisimci Yilda 150 Ton Mantar Üretiyor
Karsilastigi güçlüklere ragmen vazgeçmeden üretime devam eden Canan Cerit, isletmesinde 6 kisinin istihdamini sagliyor. Hedefinin çok para kazanmak olmadigini ifade eden Cerit, örnek olmak için üretimini devam ettirdigini söyledi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar ve AK Parti Kadin Kollari Baskani Selihan Dicle Simsek kadin girisimciyi ziyaret etti. Parildar, kadin girisimciye isletmesini sürdürebilmesi ve büyütebilmesi adina her türlü destegi verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Kadin Kollari Baskani Simsek ise, “Çalisan, üreten, sabirla verdigi mücadele ile yolun en zor kismini asmayi basaran kadin girisimciyi ziyaret etmekten dolayi mutluyum. Istiridye mantarinin üretim ve pazarlama asamalarinin isleyisi ile ilgili kendisinden verimli bilgiler ögrendik. Girisimiyle geldigi noktada diger kadinlarimiza da fayda sagliyor oldugunu görmek ayrica mutluluk verici” dedi.

Kaynak: İHA