Hilal Kent, Kütahya'nin 67. Mahallesi Oldu

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, yeni kurulan Hilal Kent Mahallesi Muhtari Kamil Çelik ve mahalle halkini ziyaret etti. Baskan Isik, 450 milyon TL’ye mal olan 1453 Konutlari’nin mahalleye dönüsmesi ile atil bir yatirim olmaktan çikartildigini ifade etti.

Hilal Kent, Kütahya'nin 67. Mahallesi Oldu
Kütahya Belediye Meclisi’nin 2 Haziran 2021 tarihli karari ile Kütahya Belediyesi’nin 67. mahallesi olarak kurulan Hilal Kent Mahallesi’ni ziyaret eden Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, geçtigimiz hafta yapilan muhtarlik ara seçimlerinde mahalle muhtari olarak seçilen Kamil Çelik’i tebrik etti.

Mahalle isminin yer aldigi tabelanin önünde Muhtar Çelik ile birlikte açiklamalarda bulunan Baskan Isik, “Mahallemiz sehrimize ve ülkemize hayirli olsun. Muhtarimiza ve beraber çalisacagi arkadaslarina basarilar diliyorum. Muhtarimiz, Kütahya’nin tarihine, bu mahallenin ilk muhtari olarak geçecek. Bunun içinde ayri bir onur sahibi olacak” dedi.

1453 Konutlari’nin bir önceki dönemde 280 milyon 820 bin TL ihale bedeli ile 2016 yilinda ihale edildigini ifade eden Baskan Isik, “1453 Konutlari, 2019 mahalli idareler seçimlerini müteakip, yaklasik yüzde 90 seviyesinde tamamlanmis olarak devir aldigimiz bir projeydi. Ancak bu yaklasik 281 milyon liralik kredi 2 yil ödemesiz, 3 yilda geri ödemeli olarak alinip, geri ödemelerinin de 2019 haziran ayindan itibaren baslayip 2022 yili haziran ayinda bitecek sekilde, 3 yilda toplam faizi ile birlikte 450 milyon maliyetli bir konut projesiydi” seklinde konustu.



"Burada ikamet eden hemsehrilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum"

Baskan Isik, açiklamasinda, 1453 Konutlari’nin, hak sahipleri olarak nitelendirilen, riskli alan ilan edilen ve dönüsümüne karar verilen Vefa, Sultanbagi ve Osmangazi mahallelerindeki vatandaslara verilmesi konusunda ciddi mesailerin harcandigini ifade etti.

Baskan Isik, “Hemsehrilerimiz bize inandi, güvendi. Bine yakin vatandasimizin eski konutlarini alarak, buradaki yeni konutlarla gönüllülük esasina göre takas ederek kendilerine verdik. Geri kalan konutlarimizi TOKI araciligi ile ve diger satis yollari ile degerlendirmek için çalisiyoruz. Yaklasik 450 milyon TL’ye Kütahya Belediyesi’ne mal olan ve suana kadar yüzde 96 ödemesi yapilan bir projenin mahalleye dönüserek vatandaslarimizin hizmetine sunulmasindan memnunuz. Aksi takdirde hemsehrilerimiz bize inanip güvenip kendi yerlerini birakarak buralara gelmeselerdi, 450 milyon TL’yi ödemis ama hiç kimseyi sahiplendirememis ölü bir proje olarak kalacakti. Burada ikamet eden hemsehrilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum. Yeni mahallemiz bir kez daha hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA