Hakkarili Genç Atik Malzemelerden Skorsky Helikopter Yapti

Hakkari’de yasayan Necati Zirek, çocuk yasta elektrik ve elektronik aletlere meraki sayesinde atil durumdaki malzemelerden yaptigi skorsky helikopterini havalandirmak için destek istiyor.

Hakkarili Genç Atik Malzemelerden Skorsky Helikopter Yapti
Berçelan Mahallesi’nde babasindan kalma toprak damli evde yasayan Necati Zirek, atil durumdaki malzemelerle skorsky helikopter yapti. Çocuk yasta elektrik ve elektronik aletlere meraki sayesinde endüstri meslek lisesini okuyan, bir süre sanayide ve tornacida çalisan Zirek, is yerlerinin kapanmasi üzerine issiz kaldi. Toprak damli evinin bir bölümünü kendi imkanlariyla atölyeye çeviren Zirek, atil durumdaki malzemelerle farkli ebatlarda skorsky helikopterler yapiyor.

Tek hayalinin yaptigi helikopterleri uçurmak oldugunu ifade eden Necati Zirek, imkan verilmesi halinde Hakkari’yi TEKNOFEST’te temsil etmek istedigini söyledi.

Zirek, “Endüstri meslek lisesi mezunuyum. Çocuklugumdan beri elektrik, elektronik ve teknolojiye merakim vardi. Bir süre sanayide çalistim. Is yeri kapaninca bosta kaldim. Evimin bir bölümünü atölyeye çevirdim. Bu defa atil durumdaki malzemelerle skorsky helikopter yaptim. Tiras makinesinin motorunu kullanarak pervane sistemine monte ettim. Helikopter sarjla çalisiyor. Her iki pervanenin ayri dügmesi ve ayri jaki var. Su an tek hayalim bu helikopteri uçurmaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA