Ukrayna'dan Tahliye Edilen Kirim Türkü Genç 'Çanakkale' Türküsüyle Duygulandirdi

Ukrayna’dan Türkiye’ye tahliye edilen Kirim Türklerinin arasinda bulunan Evelina Kurtseitova, söyledigi Çanakkale türküsüyle savas magdurlarina duygu dolu anlar yasatti.

Ukrayna'dan Tahliye Edilen Kirim Türkü Genç 'Çanakkale' Türküsüyle Duygulandirdi
Rusya’nin Ukrayna’ya açtigi savasin ardindan Ukrayna’dan Türkiye’ye tahliye edilen Kirim Türkleri, Edirne Dr. Sadik Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde konakliyor. Yasamina iki göç sigdiran 24 yasindaki Kirim Türkü Evelina Kurtseitova da tahliyede Türkiye’ye geldi. 2014 yilinda Kirim’dan Ukrayna’ya göç etmek zorunda kalan Kurtseitova, bu kez de Rusya’nin saldirisi nedeniyle Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldi. Yasadigi acilari duygu dolu türkülere tasiyan Kurtseitova, konakladigi otelde gitariyla Çanakkale türküsünü söyleyerek duygu dolu anlar yasatti.

Ukrayna’da her yerde bomba sesi duyuldugunu, korku dolu anlar yasandigini söyleyen Kurtseitova, Çanakkale türküsünü çok sevdigini belirterek, "Tüm sehit olan kahramanlara bu türküyü söylüyorum. Türkiye’yi çok seviyorum" dedi.

Ukrayna’dan Türkiye’ye tahliye edilen bir baska Kirim Türkü olan Hanifiye Kurtseitova da, esinin Ukrayna’da Rusya’ya karsi savastigini söyledi.

Çanakkale Savasi ile Ukrayna savasinin benzer oldugunu belirten Kurtseitova, "Türk halki o zaman da savasa katilarak bu zaferi kazandi. Simdi de Ukrayna’da ayni sekilde halk savasa katildi.

Kendi topragini kimseye vermeyecek" dedi.

18 Mart Çanakkale sehitlerini anma programi hazirladiklarini söyleyen Kurtseitova, çocuklarin Yunus Emre siirleri okuyacaklarini ve türküler söyleyeceklerini açikladi.

Kaynak: İHA