Singapur Büyükelçisi Tow Açiklamasi 'Türkiye-Singapur Iliskileri Sorunsuz'

Singapur’un Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow, Türkiye-Singapur iliskilerinin sorunsuz oldugunu belirterek, “Geçen yil yüzde 40’tan fazla bir artis kaydederek 1,71 milyar dolar ile Türkiye ile Singapur arasinda rekor düzeyde ticaret rakamlarina ulastik” dedi.

Singapur Büyükelçisi Tow Açiklamasi 'Türkiye-Singapur Iliskileri Sorunsuz'
Singapur’un Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow, Türkiye’ye dair ilk izlenimlerini, Türkiye-Singapur iliskilerini ve günlük yasantisini IHA muhabirine anlatti.

25 yildir devlet memuru olarak görev yaptigini söyleyen Tow, “Diplomat olarak ise farkli ülkelerde bulundum; Türkiye’ye gelmeden önce New York ve Yeni Delhi’de görev yaptim. Insan olarak da, aile odakli oldugumu söyleyebilirim. Ailemle vakit geçirmekten keyif alirim. Ayni zamanda seyahat etmekten ve yeni arkadasliklar kurmaktan da hoslanirim” diye konustu.

Genellikle merakli biri oldugunun altini çizen Tow, seyahat etmekten hoslandigini söyledi.

Seyahat etmedigi zamanlarda vaktinin çogunu ailesiyle geçirdigini bildiren Tow, “6 yasinda, küçük bir oglum var, bu nedenle onunla ve esimle mümkün oldugunca fazla vakit geçirmek benim için büyük bir keyif. Evde oturmaktan, beraber yemek yapmaktan ve aile olarak zaman geçirmekten hoslaniyoruz” ifadelerini kullandi.

“Özellikle tantuni yemekten keyif aliyorum ayrica ülkenize has dondurmanizi da çok severek yiyorum”

Türkiye’ye dair ilk izlenimlerine iliskin Tow, “Türkiye’nin çok güzel bir ülke oldugunu düsünüyorum; ilk izlenimim de bu olmustu. Sicakkanli ve misafirperver insanlari açisindan güzel; farkli kültürlerin çok ilginç bir mozaigi olan kültürü ve tarihi açisindan güzel; cografyasi, gezilip görülecek yerleri açisindan güzel ve yemekleri ve mutfagi açisindan güzel. Türkiye’ye dair ilk izlenimim bu; pek çok güzelligin bir arada oldugu bir yer” diye konustu.

Tow, Türkiye’de birkaç favori yemeginin oldugunu dile getirerek, “Kebaplar disinda, özellikle tantuni yemekten keyif aliyorum. Ayrica ülkenize has dondurmanizi da çok severek yiyorum” dedi.



"Otobüslerde yiyecek-içecek servisi yapan görevlilerin olmasina sasirmistim"

Türkiye’yi ilk kez 1995 yilinda ögrenciligi zamaninda ziyaret ettigini anlatan Büyükelçi Tow sunlari söyledi:

“Tatil amaçli gerçeklestirdigim o ziyaret sirasinda ülkeyi otobüsle dolasmistim. O günlerde otobüs çok popüler bir tasitti. Istanbul’dan otobüse binip Efes’e, Pamukkale’ye ve birkaç baska yere gitmistim ve otobüslerin üzerinde ‘Sigara içilmeyen klimali otobüs’ ibaresi bulunmasina ragmen otobüsteki herkes sigara içiyordu; bunu çok ilginç bulmustum. Fakat tek hatirladigim bu degil; otobüslerde yiyecek-içecek servisi yapan görevlilerin olmasina da sasirmistim. 1995 yili için bunun inanilmaz bir tecrübe oldugunu düsünmüstüm. Türkiye’nin farkli sehirlerini dolasirken ise taniklik ettigim tarih ve kültür muhtesemdi. Özellikle de, 1995 yilinda gerçeklestirmis oldugum o ilk ziyaretten beri en sevdigim sehirlerden biri olan Istanbul."

"Türkiye-Singapur iliskileri sorunsuz"

Singapur ile Türkiye arasindaki ikili iliskiyi de degerlendiren Tow, “Biz buna ‘sorunsuz’ da diyoruz; ülkelerimiz arasinda süregelen hiçbir sorun veya mesele yok. Fakat biz iliskilerimizde hep ileriye dönük bir tutum takiniyoruz. Ticaretin büyük öneme sahip oldugunu düsünüyorum ve geçen yil yüzde 40’tan fazla bir artis kaydederek 1,71 milyar Amerikan dolari ile Türkiye ile Singapur arasinda rekor düzeyde ticaret rakamlarina ulastik. Ayrica, Türkiye ile dengeli bir ticarete sahibiz; yani karsilikli fayda saglayan, esit bir ticaret dengemiz var ki, bu çok iyi. Kültürel anlamda, daha önce bahsettigim gibi, daha iyi insanlar arasi iliskiler vasitasiyla güçlendirmeye gayret ettigimiz eski bir iliskiye sahibiz. Ve tabii ki, siyasi anlamda da liderlerimizin birbirleriyle iyi iliskileri var. Yani, birlikte yapabilecegimiz daha pek çok sey var ama temelin; tabanin kusursuz oldugunu rahatlikla söyleyebilirim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA