Johnson Açiklamasi 'Putin'in Barbarca Eylemleri Sadece Ukrayna'yi Degil Tüm Insanligi Test Ediyor'

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile yaptigi telefon görüsmesinde, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in barbarca eylemlerinin sadece Ukrayna’yi degil tüm insanligi test ettigini belirtti.

Johnson Açiklamasi 'Putin'in Barbarca Eylemleri Sadece Ukrayna'yi Degil Tüm Insanligi Test Ediyor'


Ingiltere Basbakani Boris Johnson ve Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy telefonda görüstü. Ingiltere Basbakanlik Ofisi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Basbakan Johnson’in ögleden sonra Zelenskiy ile görüstügü ifade edilerek, Johnson’in Zelenskiy’i ve Ukrayna halkini cesaretlerinden dolayi övdügü aktarildi.

Açiklamada, “Basbakan, Putin’in barbarca eylemlerinin sadece Ukrayna’yi degil tüm insanligi test ettigini söyledi.

Liderler, Brent Reynaud ve sayisiz masum Ukraynalinin öldürülmesi ile Dniprorudne ve Melitopol Belediye Baskanlarinin kaçirilmasini kinadi” denildi.

Johnson’in görüsmede Ingiltere’nin Ukrayna’ya verdigi destegin altini çizdigi aktarilan açiklamada, Johnson’in sali günü baskent Londra’da yapilacak olan Ortak Sefer Gücü toplantisi da dahil olmak üzere Ukrayna’nin öz savunmasini desteklemek için daha fazla seçenek aramaya devam edecegi belirtildi.

Açiklamada ayrica, Johnson’in Ingiltere’nin bu çatismaya bir son vermek için Ukrayna’ya destek vermeye devam edecegini vurguladigi aktarildi.
Kaynak: İHA