Batman'da Sigir Besicilerine Ücretsiz Suni Tohumlama Destegi

Batman’da Tarim Il Müdürlügü ve Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi tarafindan sunulan ve kabul edilen proje kapsaminda pilot bölge olarak seçilen Sason ve Kozluk ilçelerindeki sigir yetistiricilerine ücretsiz suni tohumlama destegi sunuluyor.

Batman'da Sigir Besicilerine Ücretsiz Suni Tohumlama Destegi
Sigir yetistiricilerine daha iyi irki elde edebilmeleri için Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan kabul edilen proje kapsaminda 300 Türk lirasi olan suni tohumlama, yetistiricilere ücretsiz sunulacagini belirten Batman Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Yönetim Kurulu Baskani Nimetullah Durmaz, sunulan bu proje sayesinde yetistiricilerin ek destek alacaklarini ifade etti.

Tarim ve Orman Bakanligi’nin suni tohumlama projesi kapsaminda Il Tarim Müdürlügünün destegiyle Sason ve Kozluk ilçelerinde ücretsiz suni tohumlama uygulamasi basladigini aktaran Durmaz, “Yerel hayvanlarin ve kültür irki hayvanlarin suni tohumlama yapilmasiyla saf irk dedigimiz daha verimli olan bir irk elde edilmesi amaçlaniyor. Yetistiricilerimizin adreslerinin uzakligina bakilmaksizin en uzaktaki üreticimize de ulasilarak ücretsiz tohumlama imkani sunuluyor” dedi.



“Yetistirici 800 TL destek alabilecek”

Talep eden yetistiricilerin sadece ilçe tarim müdürlüklerine basvuru yapmasinin yeterli oldugunu kaydeden Durmaz, "Suni tohumlama yöntemiyle elde eden saf irkta ’Brusella’ ve benzeri hastaliklar olmaz. Yetistiricilerimiz aldiklari küpeleme destegine ek olarak yeni destekler alarak toplamda 800 TL destekleme alabilecek. Yetistiricilerimiz için çok kazançli bir proje. Bütün yetistiricilerimizin bu projeden faydalanmasini istiyoruz. Emegi geçen ve bizlerden destegini esirgemeyen Tarim ve Orman Bakanimiza ve Il Tarim Müdürümüze tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA