Agir Tonajli Araçlara 24 Saattir Kapali Olan Karaman-Mersin Yolu Ulasima Açildi

Kar firtinasi ve buzlanma nedeniyle 24 saattir agir tonajli araçlara kapali olan Karaman-İçel Karayolunun Sertavul Geçidi ögle saatlerinde yeniden ulasima açildi. Karaman Belediyesi ise yolun açilmasini bekleyen tir sürücülerine kumanya ve meyve suyu dagitti.

Agir Tonajli Araçlara 24 Saattir Kapali Olan Karaman-Mersin Yolu Ulasima Açildi
Karaman’da 2 gündür devam eden yogun kar yagisi ve tip hayati olumsuz yönde etkiliyor. Kar firtinasi nedeniyle kapali olan Karaman-Konya yolunun dün ögle saatlerinde açilmasinin ardindan bugün de Karaman-İçel yolu agir tonajli araçlara yeniden açildi. Bekleme yapan tirlar Karaman çikisinda uzun kuyruk olusturdu. Araçlarinda bekleyen tir soförleri, yolun kar firtinasi nedeniyle kapali oldugunu ve 24 saattir burada beklediklerini söyledi.

Çanakkale’den aldiklari demirleri İçel’de yapimi devam eden nükleer santrale götürdüklerini ifade eden sürücüler, 4 gündür yollarda olduklarini belirttiler. Karaman Belediyesi de yolun kapali olmasi nedeniyle bekleyen sürücülere kumanya ve meyve suyu dagitti.

Karayollari ekiplerinin yolu açtigi bilgisinin gelmesi üzerine polis ekipleri agir tonajli araçlarin geçisine izin verdi. Tirlar bekleme yaptiklari alandan pes pese yollarina devam etti.
Kaynak: İHA