Ünye'de 'Yunus Emre Türbesi' Tescillendi

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Yunus Emre Türbesi, Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu kapsaminda tasinmaz kültür varligi olarak tescillendi.

Ünye'de 'Yunus Emre Türbesi' Tescillendi
Ilçenin Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Türbesi, Ünye Yunus Emre Dernegi tarafindan yapilan girisimler sonucu, Samsun Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu tarafindan alinan karar dogrultusunda korumaya alindi.

Alinan kararin Ünye adina sevindirici oldugunu söyleyen Yunus Emre Dernegi Baskani Yasar Argan, “Bundan sonraki süreçte Kültür ve Turizm Müdürlügü üzerinde Karayollari Bölge Müdürlügü’ne yazi yazdirmak suretiyle Ünye’nin, Samsun’dan ve Ordu’dan giriste karayollarindaki levhalara Ünye’deki Yunus Emre ile ilgili gerekli tanitim ve yön levhalari yazilmak suretiyle daha çok insanin burayi ziyaret etmesi saglanmis olacaktir. Diger taraftan bu tescilden sonra dernek olarak bizim önümüz daha çok açilacak birçok kamu kaynakli fonlardan daha çok destek almak suretiyle sizlerle beraber daha çok hizmet yapmak sansina sahip olacagiz. Ayrica Yunus Emre Türbesi’nin Ünye ilçesindeki varligi Ordu ve Ünye’ye daha çok inanç turizmi açisindan merak uyandiran insanlarin gelmesini saglayacak” dedi.

Kaynak: İHA