Ukrayna'da Yasayan Türk Açiklamasi 'Türk Bayragini Görünce Direkt Geldim'

Ukrayna’da evlenen ve Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisinin ardindan Romanya sinir kapisinda Türkiye’ye geçmeyi bekleyen Muhammet Bugra Zülkadir, “Türk bayragini görünce direkt geldim” dedi.

Rusya’nin Ukrayna topraklarina yönelik baslattigi saldirilarin ardindan Ukrayna’nin Çernigiv kentinde yasayan Muhammed Bugra Zülkadir ve esi Kateryna Masliuk, Romanya sinir kapisinda Türkiye’ye geçmeyi bekliyor. Muhammet Zülkadir, esi Kateryna ile 6 yil önce tanistiklarini belirterek, “1 Ocak tarihinde Ukrayna’ya geldik ve 21 Ocak’ta da burada evlendik. Burada Kiev Büyükelçiliginde islerimizi halledecektik fakat savas patlak verdi. Bunun üzerine islemlerimiz de yarim kaldi. Biz bu süreci çok zor atlattik. 2 hafta boyunca siginakta kaldik. Bulundugumuz sehir Çernihiv idi. Sicak çatismanin oldugu yerdi” ifadelerini kullandi.

Türkiye Disisleri Bakanligi ve Türk saglik personelleri tarafindan kendilerine yardim edildigini söyleyen Zülkadir, “Biz 2 hafta sonra kendi imkanlarimizla ayrilmaya karar verdik. 20 saat sürdü yol. Burada Türk bayragini görünce direkt geldim. Disisleri Bakanligi da saglik personelleri de ellerinden geleni yaptilar” dedi.

Muhammet Zülkadir, esi ile birlikte Romanya’dan Türkiye’ye gidecek otobüsle Istanbul’a geçerek, oradan da Kahramanmaras’a gideceklerini söyledi.

Kaynak: İHA