Ukrayna'da Türk Vatandaslarinin Tahliyesinde Sona Gelindi

Ukrayna’da bulunan Türk vatandaslarinin tahliyesinde sona gelinirken, Türkiye’nin Odessa Baskonsoloslugunun organizasyonu ile Odessa’dan bin 400’den fazla kisi Türkiye’ye tahliye edildi.

Ukrayna'da Türk Vatandaslarinin Tahliyesinde Sona Gelindi


Rusya’nin 24 Subat’tan bu yana devam eden saldirilari nedeniyle Ukrayna’nin farkli sehirlerinden 13 bin 120 Türk vatandasi tahliye edildi. Türkiye’nin Odessa Baskonsoloslugundan bugün son tahliye otobüsü Türkiye’ye dogru hareket etti. Harkov’dan gelen Azerbaycan vatandasi olan Kubat Ajdaroglu, "Harkov’da durum kötüydü. Uçaklar uçuyordu. Bombalar attilar. Üç gece uyuyamadik. Biz Dnipro sehrine kadar geldik orada Türk abilerimiz bizi karsiladilar. Bir hafta orada kaldik. Allah razi olsun, onlar bize çok iyi baktilar. Yeme, içme, yatacak yer ayarladilar. Sonra Türk Konsoloslugunun otobüsüyle bizi buraya getirdiler. Dün aksam geldik buraya. Dün burada kaldik. Türk abilerimizden Allah razi olsun onlarin sayesinde Türkiye’ye gidiyoruz. Orada evimiz kaldi isimiz kaldi. Kaç yil çalistim orada. Hepsini biraktik simdi dönüyoruz” dedi.



"Kocam burada kaldi savasmak için"

Aleksandra Anastasia ise, "Türkiye’ye gidiyorum. Savas var ülkemizde ve çok korkunç. Burada küçük bir çocugum var, onun için Türkiye’ye gidiyorum. Sehirleri bombaladiklarinda çok korkunçtu. Büyük panik yasandi. Savas bittiginde ülkeme yeniden dönmek istiyorum. Kiz kardesimin kocasi Türk benim, kocam burada kaldi ve ülkesi için savasacak. Ben kiz kardesimin yaninda kalacagim savas bitene kadar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA