SIÜ Rektörü Prof. Dr. Sindak, STK'larla Bir Araya Geldi

Siirt Üniversitesi (SIÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, sivil toplum kuruluslarinin (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

SIÜ Rektörü Prof. Dr. Sindak, STK'larla Bir Araya Geldi
Siirt Üniversitesi Konuk Evi’nde düzenlenen programda konusan Prof. Dr. Nihat Sindak, üniversite ile sivil toplum kuruluslari arasinda is birliginin artirilmasina degindi.

Üniversite ile sivil toplum kuruluslarinin sorumluluklarinin ayni oldugunu ifade eden Sindak, "Bunun için birbirimizi dinlemeye, birbirimizin sesine ses katmaya ihtiyacimiz var. Çocuklarimizin, gençlerimizin gerçeklestirecekleri, kendilerini ifade edecekleri alanlarin saglanmasi için hep birlikte çalismamiz gerekir" dedi.

Rektör Sindak, Tip Fakültesine yönelik soru üzerine, en kisa sürede faal hale gelmesi için üniversite olarak sorumluluklarinin geregini yaptiklarini aktararak, "Yeni ortaya çikan gereklilikleri de bir an önce gerçeklestirmek için yogun bir çaba sarf ediyoruz. Bunun için Cumhurbaskanligi Strateji Dairesi ile tekrar görüserek Yüksek Ögretim Kurulu’na Dis Hekimligi Fakültesi için basvuruda bulunduk" diye konustu.

Programa, Memur-Sen Il Temsilcisi Murat Seker, Türk Kizilay Siirt Sube Baskani Nihat Altunç ve bazi sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA