Siddeti Ortaya Çikmadan Önlemek Için Çalisiyorlar

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Insan Haklarini Güçlendirme ve Siddetle Mücadele Uygulama ve Arastirma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç esliginde Vali Yasar Karadeniz’i makaminda ziyaret etti.

Siddeti Ortaya Çikmadan Önlemek Için Çalisiyorlar
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Insan Haklarini Güçlendirme ve Siddetle Mücadele Uygulama ve Arastirma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri; amaci temel insan haklarina yönelik en büyük risk olan siddeti daha ortaya çikmadan önlemek, aile, okul ve diger sosyal ortamlarda etkin tedbirler almak, siddet baglaminda yasanan veya yasanabilecek psiko-sosyal travmalar riskine karsi acilen koruyucu-iyilestirici-onarici hizmet modellerini hayata geçirerek bütün ülke düzeyinde ’Sosyal dokuyu güçlendirmek, siddetle ve suçla sivil mücadele agi’ olusturmak olan ’Insan Haklari, Siddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk’ projesi hakkinda Vali Karadeniz’e bilgi verdi.

Ziyarette proje kapsaminda Adalet Bakanligi, HEGEM Vakfi ve 25 devlet üniversitesi is birliginde gerçeklestirilen ’Akredite Sertifika Programlari’ ile üniversite yerleskelerinde, gençlik merkezlerinde, spor aktivite alanlarinda, ögrenci yurtlarinda, okulda ve ailede, yerel yönetimlerde, kamu ve özel isyerlerinde, yaygin egitim kurumlarinda verilen ’Sosyal Arabuluculuk’ egitimleri hakkinda da bilgilendirmede bulunuldu.

Vali Karadeniz ziyaretleri sebebiyle Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Serhat Bastan, Prof. Dr. Selhan Özbey, Prof. Dr. Hasan Kandemir, Prof. Dr. Fatih Çatikkas, Dr. Ögr. Üyesi Gülenaz Selçuk, Ögr.Gör. Dr. Seda Seymen’den olusan yönetim kurulu üyelerine tesekkür ederek çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA