Germencik Atiksu Aritma Tesisi Için Önemli Adim Atildi

Aydin Büyüksehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlügü tarafindan Germencik ilçesine yapilacak olan Atiksu Aritma Tesisi için Iller Bankasi’ndan kredi alinmasi karari belediye meclisinde oy birligi ile kabul edildi.

Germencik Atiksu Aritma Tesisi Için Önemli Adim Atildi


Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi’nin Mart ayi ikinci oturumu Baskanvekili Evrim Karakoz baskanliginda gerçeklestirildi.

Zabit özetinin okunmasiyla baslayan mecliste 31 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Gündemin en dikkat çeken maddesi ise Germencik’te yapilacak olan Atiksu Aritma Tesisi ile Incirliova’da yapilacak olan kanalizasyon ve yagmur suyu sebekesi hatti çalismalari için Iller Bankasi’nda alinacak kredi oldu.

Büyüksehir bütçesine 27 milyon 500 bin lira ek ödenek verilmesine karar verilen toplantida, Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügü’nün Iller Bankasi’ndan yatirimlar için kullanacagi kredi için Büyüksehir Belediyesi yasal paylarinin garantör olarak gösterilmesi ve bu garantörlüge ait her türlü islemin yürütülmesi için belediye baskanina yetki verilmesi hususu kabul edildi. ASKI tarafindan yapilacak olan Germencik Atiksu Aritma Tesisi Insaati için 55 milyon 499 bin 362 TL, Incirliova Ilçe Merkezi Kismi Kanalizasyon Sebekesi, Yagmur Suyu Sebekesi ve Sandikli Mahallesi Kanalizasyon Sebekesi ile Kollektör Hatti Insaati için ise 116 milyon 668 bin 698 TL Iller Bankasi’ndan kredi kullanilacagi açiklandi.

Toplantida ayrica 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlama etkinlikleri kapsaminda resim, siir ve kompozisyon dalinda yarisma düzenlenmesi oybirligiyle kabul edilirken yarismada dereceye giren katilimcilara da ödül verilmesi görüsülerek karara baglandi.

Ilde egitim ve ögretim gören ögrencilerin okuma bilincini yayginlastirmak amaciyla kitap alinarak, Aydin Valiligi’nin izninin ardindan kitaplarin ögrencilere dagitilmasi ile muhtelif ilçe ve mahallelerinde bulunan Büyüksehir Belediyesi tasinmazlarinin satilmasi karari alindi.

Diger gündem maddelerinin de görüsülmesinin ardindan Meclis Baskani Evrim Karakoz, 12 Nisan 2022 saat 14.00’de tekrar toplanmak üzere oturumu kapatti.
Kaynak: İHA