Büyüksehir Meclisi Kircami 1/1000'Lik Plani Onadi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Meclisi, Kircami bölgesine iliskin 1/1000 ölçekli uygulama imar planini oybirligiyle kabul etti. Mecliste ayrica akaryakit fiyatlarindaki artis nedeniyle, ulasim esnafinin magduriyetinin giderilmesi için Büyüksehir Belediyesi tarafindan aylik 4 bin km yapan araçlara kilometre basi 1,5 TL destek ödemesi yapilmasi karari alindi.

Büyüksehir Meclisi Kircami 1/1000'Lik Plani Onadi


Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi Üyeleri; Mart ayi olagan toplantisinda 27 gündem maddesini görüsmek üzere toplandi. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek baskanliginda toplanan meclis üyeleri Kircami için önemli bir karara oybirligiyle imza atti. Muratpasa ilçesinde yaklasik 1477 hektar büyüklügüyle, Doguyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yesilova, Kircami ve Tarim mahallelerinin tamami ile Fener ve Çaglayan Mahallelerinin bir kismini kapsayan, Kircami Bölgesine iliskin 1/1000 ölçekli uygulama imar plani meclis üyelerinin oy birligiyle kabul edildi. Baskan Böcek, Kircami ile ilgili planin Antalya ve bölge halki için hayirli olmasini dilerken, emegi geçen herkese tesekkür etti.

Ulasim esnafina ücret destegi

Gündemin bir diger maddesi olan akaryakit fiyatlarindaki ani artis sebebiyle kamu hizmeti yürüten toplu tasima araçlarinin sürdürülebilirliginin saglanabilmesi ve ulasim esnafinin magduriyetinin giderilmesi için esnafa yapilacak destek konusu da oybirligiyle meclisten geçti. Bu kapsamda günlük çalisan ulasim esnafina Büyüksehir Belediyesi tarafindan 15 Ocak 2022-15 Mayis 2022 tarihleri arasinda 4 bin kilometre yapan araçlara kilometre basi 1,5 TL destek ödenmesi hususu meclis üyelerinin oy birligiyle kabul edildi.

Sokak hayvanlari rehabilitasyon merkezi

Öte yandan Antalya’nin Serik ilçesinde 9 yasindaki bir çocugun köpekten kaçarken yaralanmasi ve yasam mücadelesi vermesi; bununla birlikte sokak canlilari için alinan ve alinacak önlemler konusu da mecliste gündeme geldi. Bunun üzerine sokakta yasayan canlilarin barinmalari ile ilgili yapilan çalismalar konusunda Baskan Böcek, meclisi bilgilendirdi. Baskan Böcek, Kepez ilçesi Kirisciler bölgesinde 84 dönüm arazi üzerine Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi Projesine basladiklarini belirterek, “2 bin kapasiteli sokak hayvanlarinin rehabilite edilebilecegi projeyi gerçeklestiriyoruz. Mayis Ayi içerisinde açmayi ümit ediyoruz. Hizla çalismalar devam ediyor. Yavrumuza geçmis olsun diyoruz” dedi.

Kaynak: İHA