BM Açiklamasi 'Rusya'nin Ukrayna'da Misket Bombasi Kullandigina Iliskin Raporlar Var'

Birlesmis Milletler (BM) Insan Haklari Yüksek Komiserligi Sözcüsü Liz Throssell, Rusya’nin Ukrayna’da birkaç kez misket bombasi kullandigina iliskin güvenilir raporlar oldugunu söyledi.

BM Açiklamasi 'Rusya'nin Ukrayna'da Misket Bombasi Kullandigina Iliskin Raporlar Var'
BM Insan Haklari Yüksek Komiserligi Sözcüsü Liz Throssell, Rusya’nin Ukrayna’daki saldirilarina iliskin gazetecilere açiklamalarda bulundu. Rus birliklerinin Ukrayna’daki yerlesim bölgelerinde birkaç kez misket bombasi kullandigina iliskin güvenilir raporlar alindigini ifade eden Throssell, bu tür silahlarin ayrim gözetmeksizin kullanilmasinin savas suçu olarak degerlendirilebilecegini söyledi.

Misket bombalarinin genis bir alani etkilemesi nedeniyle yerlesim bölgelerinde kullaniminin uluslararasi hukuk ilkeleriyle bagdasmadigini belirten Throssell, "Rus makamlarina, sivillere ve sivil yapilara yönelik saldirilar ile ayrim gözetmeden yapilan her türlü saldirinin uluslararasi hukuk kapsaminda yasak oldugunu ve savas suçu sayilabilecegini hatirlatiyoruz" dedi.

BM, 24 Subat’tan bu yana Rusya’nin Ukrayna’daki saldirilarinda 549 sivilin öldügünü, 957 kisinin ise yaralandigini açiklamisti.
Kaynak: İHA