Ukraynalilar Ülkelerine Gözyaslari Içerisinde Veda Etti

Rusya’nin saldirilari sonrasi yasadiklari sehirlerden ayrilarak gelen binlerce Ukraynali, gözyaslari içinde ülkelerini terk etti.

Ukraynalilar Ülkelerine Gözyaslari Içerisinde Veda Etti
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinda devam ederken saldirilardan kaçan binlerce Ukraynali günlerdir sinir kapilarina akin ediyor. Ukraynalilarin en fazla tercih ettigi Romanya sinir kapisinda hareketli anlar yasaniyor. Sinirda olusan kilometrelerce uzunluktaki araç kuyruklari geride birakarak kurtularak içeriye giren sivillerin yardimina ise sinirda bekleyen yardim kuruluslari ve sivil savunma ekipleri yetisiyor. Dondurucu sogukta kilometrelerce yürümek zorunda kalan çocuklarin yorgunlugu ise kameralara yansidi. Gözyaslari içerisinde ülkesine bakan Ukraynalilar kendileri için hazirlanan otobüslerle gidecekleri sehirler veya ülkeler için yola çikti.

AFAD yetkilisi Oguz Ilkbahar, savastan kaçan insanlara insani yardim amaçli sinir kapisinda olduklarini ifade ederken, “Insanlarin temel ihtiyaçlarini karsilamak için bu yardimlari yapiyoruz. AFAD savasin ikinci gününden beri burada. Hem insani yardim amaçli geldi buraya, hem de yardim tirlarimizi karsi tarafa teslimini gerçeklestirdik. Tüm dünya insanlarina yardim yapiyoruz. Türk vatandaslari önceligimiz. Ama insan yarimi yapmadan herkese yardim ediyoruz” dedi.

Türk vatandaslarinin Ukrayna tarafindan otobüslerle tahliye edildigini kaydeden Ilkbahar, “Romanya-Ukrayna sinirinda hiç beklemiyorlar. Romanya sinirinda yadim ediyoruz. Diger ülkelerden böyle bir tahliye sistemi söz konusu degil. Onlar siniri yürüyerek geçiyorlar. Romanya hükümetinin ayarladigi otobüslerle Bükres’e tren garlarina devam ediyorlar. Biz da onlara bu noktada yardim ediyorlar. Burada tüm dünya ülkeleri içinde sadece Türkiye var. Türk bayragi dalgalaniyor yalnizca. Digerleri sivil toplum kuruluslari. Türk vatandaslari da bizi görünce mutluluk duyuyor. Hepsi sariliyor bize” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA