Türk Telekom'dan Mobil Dünya Kongresi'nde Stratejik Is Birlikleri Ve Ortakliklar

Türk Telekom, GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsaminda Korea Telecom ile imzaladigi anlasmayla 5G ve Nesnelerin Interneti (IoT) tabanli uygulama projeleri gelistirecek. Her iki sirket, yapay zekâ alaninda çalismalara hiz vererek yapay zekâli akilli binalar, akilli ulasim, Endüstri 4.0, kamu güvenligi ve akilli sehirler gibi farkli alanlarda is birligi yapacak.

Türk Telekom'dan Mobil Dünya Kongresi'nde Stratejik Is Birlikleri Ve Ortakliklar


Teknolojiye yaptigi yatirimlari sürdüren Türk Telekom, dünyanin önde gelen teknoloji sirketlerinden Korea Telecom ile önemli bir is birligine imza atti. Ispanya’nin Barselona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’ne katilan iki sirket stratejik alanlarda güçlerini birlestirdi.

Konuyu degerlendiren Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Korea Telecom ile yaptigimiz anlasmayla hayata geçirecegimiz projeleri tüketicilerimizle bulusturmak için sabirsizlaniyoruz. Her iki sirket de kendi ülkelerinde ilk telekomünikasyon altyapisinin kurulmasini ve yayginlastirilmasini üstlenen sirketler. Kurum kültürü ve tecrübe olarak pek çok ortak noktamiz var” diye konustu.



Sirketin köklü geçmisi ve bilgi birikimiyle sadece bugünün degil, gelecegin teknolojilerini gelistirmenin sorumlulugunu üstlenerek sektöre liderlik ettiginin altini çizen Önal, “Sirket olarak 5G özelinde yaptigimiz çalismalarla 5G’nin yol haritasinin çizilmesine yönelik dünyada etkin rol oynuyor; IoT, yapay zekâ gibi odak alanlara yaptigimiz yatirimlarla pek çok farkli platformda verimliligi artiran akilli projeleri hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Korea Telecom Grubu Dijital Dönüsüm Baskani Kyounglim Yun ise söyle konustu: “2016 yilinda baslayan is birligimizi 4.5G’den 5G’ye uzanan dönemde sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. 5G ile hizlanan çesitli dijital dönüsüm servislerini gelistirerek her iki ülke halkinin hayatini daha teknolojik hâle getirmek için çalismalarimizi pekistirecegiz.”

Verilen bilgiye göre, geçmiste baslayan basarili iliskilerini güçlü bir sekilde genisletmeye devam eden sirket ve Korea Telecom grubu bu anlasma ile birlikte 5G, yapay zekâ, büyük veri, bulut, robot ve nesnelerin interneti gibi dijital dönüsüm servisleri tabanli uygulama projeleri gelistirerek hayata geçirmeyi planliyor. Bu is birligi ile birlikte de her iki sirket, yapay zekâ alaninda çalismalara hiz vererek; 5G, büyük veri, bulut, robot, nesnelerin interneti, V2X (Araçtan her seye), kamu düzeni, Endüstri 4.0, akilli sehirler, akilli ulasim araçlari, ticari telekomünikasyon, bilisim teknolojileri ve TV yayinciligi altyapilari gibi farkli bir çok alanda birlikte çalisacak.
Kaynak: İHA