Özge'nin Koluna Suni Kemik Yerlestirildi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde kolundaki kist nedeniyle zor günler geçiren ortaokul ögrencisi Özge Eksi, tiyatrodan elde edilen gelir ve hayirseverlerin destekleriyle ameliyat oldu. Ameliyatin iyi geçtigi bildirildi.

Özge'nin Koluna Suni Kemik Yerlestirildi
Mugla 911 Arama Kurtarma ve Arastirma Dernegi, Bodrum’da kolunda kemik kisti rahatsizligi bulunan bir çocugun tedavi masraflarini karsilamak için 2 ayri tiyatro oyunu organize etmisti. Ameliyat için gerekli olan 60 bin TL’nin 32 bin TL’si tiyatro ve bagislarla toplandi.

Ilçedeki özel bir hastane de ameliyat için belirlenen paranin kalan kismindan feragat ederek ameliyati toplanan para ile yapmayi kabul etti.

Kolu hafif bir yüklenmeyle kirilinca hastalik ortaya çikti

Ameliyat öncesi açiklama yapan Özge Eksi, kolunun evde hafif bir yüklenme ile kirilmasi sonucu rahatsizliginin ortaya çiktigini ifade ederek “Kolum ilk kez ben evde otururken hafif bir yüklenme sonucu kirildi. Hastaneye gittik, film çekildi. Kist oldugunu ögrendik. Kolum en ufak bir darbede kirildigi için ameliyat gerekli görüldü.

” dedi.

“Kistte küçülme olmayinca ameliyata karar verildi”

Çocugun babasi Özcan Eksi, ameliyatin gerçeklestirilmesi için destek veren herkese tesekkür ederek sunlari dile getirdi:

“Bu rahatsizlik kirilma ile ortaya çikti. Daha öncesinden herhangi bir belirti vermedi. Sürecin devaminda kist küçülecek mi diye belli bir süre takip edildi. Fakat kistlerde küçülme olmadigindan dolayi ameliyata karar verildi fakat hastanelerde kola konulacak malzemenin tedariki konusunda sikinti yasaninca biz de bu süreçte beklemek zorunda kaldik.”

Hastanenin Bashekim Yardimcisi Dr. Sahin Ünal, “Olmasi gereken ameliyati gerçeklestiriyoruz. Hazirliklarimizi tamamladik. Ameliyat iyi geçecek.” diye konustu.

Operasyonda kist olan bölge alinarak suni kemik eklendi. Dr. Baris Coskun ve Dr. Salih Oktay tarafindan gerçeklestirilen operasyon yaklasik 1 saat sürdü. Ameliyatin basarili geçtigi bildirildi.

Kaynak: İHA