Özel Egitim Için Sosyal Ortaklik Projesi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin ”Özel Egitim için Sosyal Ortaklik Projesi” kapsaminda Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Egitim Dayanisma Dernegi’nde çocuklar ve aileleri için kurslar düzenleniyor. Aileler kurslarda ev ekonomilerine katki saglarken, çocuklar da gelisimlerini hizlandiriyor. Down Sendromlu çocuklarin aileleri ise katkilarindan dolayi Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.

Özel Egitim Için Sosyal Ortaklik Projesi
Zihinsel yetersizligi veya ögrenme güçlügü bulunan çocuklarin özel egitimlerini güçlendirmeyi hedefleyen Samsun Büyüksehir Belediyesi, “Özel Egitim için Sosyal Ortaklik Projesi” baslatti. Proje kapsaminda 10 kisilik özel bir ekip ile 0-6 yas grubundaki down sendromlu çocuklara evlerinde egitim destegi saglayacak. Ayrica 18 yas ve üstü gençlere de belirli alanlarda egitimler verilecek. Büyüksehir Belediyesi koordinasyonundaki projenin partneri ise Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Egitim Dayanisma Dernegi olacak.

Proje kapsaminda Ilkadim Halk Egitim Merkezi’nde görevli özel egitim ögretmenlerinden hizlandirilmis okuma, yazma, konusma egitimi alan 18 yas ve üstü down sendromlu gençler, ögrenme güçlügünü yendi. Bununla birlikte de matematik dersinin yani sira ritim ve sesleri kullanabilen kas gelisimleri için de halk oyunlari ögreniyor.

Anneler kaynasiyor

Kurslar sayesinde önemli gelisme kat eden çocuklar el becerilerini de gelistirerek maharetlerini gözler önüne seriyor. Dernekte ayrica anneler içinde kaynastirma kurslari düzenleniyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi koordinatörlügünde ilginin her geçen arttigi yöresel bebek kursuna katilan anneler, ürettikleri el ürünü bez bebekleri satarak aile ekonomilerine katki sagliyor.

"Büyüksehir’e minnettariz"

Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Egitim Dayanisma Dernegi Baskani Ulviye Demirci, “Çocuk ve gençlerimizin bagimsiz hayat sürdürebilmesi sadece egitimle mümkün. Biz de dernegimizde halk oyunlari, ritim, okuma yazma ve el becerileri gelistirip kolaylastirmak için kurslar açtik. Sosyallesmeleri ve özgüvenlerini artirma adina da onlari kurslarimiza dahil ettik. Desteklerinden dolayi Büyüksehir Belediyesine minnettariz” diye konustu.



“Ögrenciler gelisme kat ediyor”

Down sendromlu çocuklarin gelisim göstermesinden büyük mutluluk duydugunu ifade eden Özel Egitim Ögretmeni Esra Karabek, “Geldigimde hiçbirini tanimiyordum. Hepsinin ayri özellikleri vardi. Sevgiyle yaklasinca dönüsleri çok farkli oldu. Çizgi üzerinden kagidi bile kesemeyen çocuklar, okuma, yazma, dikte, konusma ve matematikte iyi seviyeye geldi. Günlük yazan ve el sanatlariyla ugrasan ögrencilerimiz var. Birlikte sepetler yapip, Büyüksehir Belediyemizin destegiyle sergilerde satisa sunduk. Üretip satarak kazanmanin özgüvenini yasadilar. Sergilerden dolayi belediyemize tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

El sanatlari ögretmeni Öznur Ileri, Halk Oyunlari Egitmeni Edanur Kalyoncu ve Müzik Ögretmeni Adem Tural da çocuklarin ilgisi ve yeteneklerinden övgüyle söz etti.
Kaynak: İHA