Cumhurbaskani Erdogan, Kosova Cumhurbaskani Sadriu'yu Resmi Törenle Karsiladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Kosova Cumhurbaskani Vjosa Osmani-Sadriu’yu resmi törenle karsiladi.

Konuk Cumhurbaskani Vjosa Osmani - Sadriu’nun bulundugu makam aracini Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin önündeki caddede karsilayan süvariler, Sadriu’ya protokol kapisina kadar eslik etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Sadriu’yu Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin ana giris kapisinda karsiladi. Erdogan ve Sadriu’nun tören alanindaki yerlerini almalarinin ardindan, 21 pare top atisi esliginde iki ülkenin milli marslari çalindi.

Sadriu, Muhafiz Alayi Tören Kitasi’ni ’Merhaba asker’ diyerek selamladi. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldi.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdogan ve Sadriu, merdivenlerde Türkiye ve Kosova bayraklari önünde gazetecilere poz verdi.

Bas basa görüsmeye geçen Erdogan ve Sadriu, heyetler arasi gerçeklestirecekleri görüsmenin ardindan ortak basin toplantisi düzenleyecek.

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Ankara Valisi Vasip Sahin de katildi.

Kaynak: İHA