Bartin Üniversitesi Yerleskelerinin 'Saglikli Ve Güvenli' Oldugu Bir Kez Daha Tescillendi

Küresel Salgin Baglaminda Güvenli Kampüs Belgesi alan ilk devlet üniversitesi olan Bartin Üniversitesi, Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) uzmanlari tarafindan yapilan incelemeyle yeniden belgelendirildi.

Bartin Üniversitesi Yerleskelerinin 'Saglikli Ve Güvenli' Oldugu Bir Kez Daha Tescillendi
Salgin baglaminda aldigi önlemlerle iç ve dis paydaslarin sagligini güvence altina almak amaciyla örnek uygulamalara imza atan Bartin Üniversitesinde çalismalar titizlikle sürdürülüyor. Saglik Bakanliginin tüm uyarilarinin proaktif bir sekilde degerlendirilerek Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ve ildeki kamu kurum ve kuruluslarla koordineli çalismalar yürütülen üniversitede, Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) uzmanlari tarafindan yeniden incelemelerde bulunuldu. Yapilan degerlendirmelerin ardindan “Küresel Salgin Baglaminda Güvenli Kampüs Belgesi” alan ilk devlet üniversitesi olan Bartin Üniversitesi, 23 Subat 2023 tarihine kadar yeniden belgelendirildi.

"Planla, uygula, kontrol et ve önlem al"

Bartin Üniversitesinde Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ile TSE arasinda imzalanan is birligi protokolü ile hazirlanan kilavuz kapsaminda önemli çalismalar gerçeklestirildi.

Bartin Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Said Ceyhan baskanliginda gerçeklestirilen toplantilarla azami tedbirlerin alinmasi konusunda bilgilendirmeler ve degerlendirmeler yapildi. Salginla mücadele konusunda önemli konulara dikkat çekilen toplantilarda, üniversite bünyesinde yapilabilecekler planlandi. Koordinasyonun saglanmasi ve çalismalarin eksiksiz sürdürülmesi, egitim-ögretim süreçlerinin etkin ve dinamik olarak yürütülmesi, akademik ve idari personel ile ögrencilerle iletisimin kesintisiz olarak sürdürülerek takibi konularinda basarili adimlar atildi.

“Tüm imkânlarimizi seferber ederek yarinlara hazirlaniyoruz”

Etkin ve sürdürülebilir bir yöntemle salgina karsi mücadele edildiginin altini çizen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Salgin ile mücadelede Bartin Üniversitesi ailesinin tüm bilesenlerinin saglik güvenligini arttirmak amaciyla baslattigimiz çalismalara ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda ilk olarak TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi belgesini olan Üniversitemiz, ardindan Saglikli ve Güvenli Kampüs Belgesini almaya hak kazandi. Devlet üniversiteleri arasinda bir ilki gerçeklestirdigimiz bu çalismalarin basariyla sürdürülmesinin ardindan yeniden belgelendirilmeye hak kazandik. Bu düsüncelerle destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank’a, YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK üyelerimize, TSE Baskanimiz Prof. Dr. Adem Sahin ve TSE ekibine tesekkürlerimi sunuyorum. Ayrica etkin çalismalari dolayisiyla Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Said Ceyhan ile birlikte Bartin Üniversitesi ailesinin tüm bilesenlerine de tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA