Bartin Üniversitesi 'Bölgesel Kalkinma' Odaginda Öncü Çalismalar Yapiyor

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un katilimiyla gerçeklestirilen toplantilarda bölgesel kalkinma, kalite ve sürdürülebilir gelisim basta olmak üzere birçok konuda görüs alisverisinde bulunuldu.

Bartin Üniversitesi  'Bölgesel Kalkinma' Odaginda Öncü Çalismalar Yapiyor
Bartin Üniversitesi bilimsel, kültürel, sanatsal ve idari anlamda elde ettigi basarilarla dolu yillari geride birakarak, bölgesinde öncü bir üniversite olma yolunda önemli adimlar atti. Bu kapsamda “Daha Iyi Bir Bartin Üniversitesi” için düzenlenen akademik kurul toplantilarinda bölgesel kalkinma, kalite ve sürdürülebilir gelisim basta olmak üzere birçok konuda görüsler alindi. “Birlikte Basariyoruz” anlayisiyla 9 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, Yabanci Diller Yüksekokulu ve Lisansüstü Egitim Enstitüsünde gerçeklestirilen toplantilar Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun baskanliginda gerçeklestirildi.



“Sürdürülebilir bir gelisim hedefiyle gayret gösteriyoruz”

Bartin Üniversitesinin bilimsel alanda kat ettigi yolun önemine deginen Rektör Uzun, bu yükselisi sürdürülebilir bir sekilde ve artarak devam etmesi noktasinda gayret gösterdiklerinin altini çizdi.

Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararasi siralamalardaki yerimizi her geçen gün yükseltmeyi basariyoruz. Gerek yayin sayilari gerek yapilan atif sayilari olsun geride biraktigimiz 5 yilda önemli bir ivme kazandik. Elbette Üniversitemizin yükselisi bunlardan ibaret degil. Proje anlaminda da büyük bir gelisim gösteriyoruz. Degerli ögretim elemanlarimizin gayretleri sonucunda proje sayilarimizi önemli oranda arttirdik. Inaniyorum ki gelecek yillarda da bu büyümemiz sürecek ve Üniversitemizin adini daha üst siralarda görmeye devam edecegiz” dedi.

Bartin Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Plani ile birlikte belirlenen hedeflere yönelik yapilan çalismalarin önemine atifta bulunan Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Plani ile birlikte ‘Sürdürülebilir Iyilesme ve Kalite’ ekseninde sürdürdügü çalismalar neticesinde kararli adimlar attik. Kalite kültürünü tabana yaymaya ve bunu sürdürülebilir kilmaya gayret gösterdik. Hedefler belirledik, planlamalar yapip uygulamaya koyduk. Bunun sonuçlarini görüyor olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konustu.



“Bölgesel kalkinma ekseninde gelecegimize deger katiyoruz”

Rektör Uzun, üniversite olarak bölgesel kalkinmaya yönelik çalismalara hiz kesmeden devam ettiklerini ifade ederek “Ülkemizin gelisim stratejileri dogrultusunda faaliyetlerimizi sürdürüyor ve bölgemizle is birligi içinde önemli çalismalar yapmaya devam ediyoruz. Bu dogrultuda ‘Akilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari’ ihtisaslasma alanina yönelik çalismalarimiz tüm paydaslarimizin ortak katkisiyla ilerliyor. Bölgemizde gelisebilecek muhtemel sektörler üzerinde yetkin akademik kadromuzla oldukça verimli çalismalar yapmaya devam ediyoruz. Bu çabalarimizi artirarak devam ettirme kararliliginda oldugumuzu ifade etmek istiyorum” seklinde konustu.



“Akredite olan program sayilari artirmaya devam ediyoruz”

Bartin Üniversitesinin kalite yolculugunun hizlanarak sürdügünü aktaran Rektör Uzun, “2020 yilinda 4 programin akredite oldugu, 2021 yilinda bu sayinin 5’e çiktigi Üniversitemizde çalismalara ara verilmeden devam ediliyor. 5 programin daha akreditasyon sürecinin devam ettigi Üniversitemizin böylece fiziki yeterlilik, akademik donanim, bilimsel olanaklar ve egitim-ögretim noktasinda yetkinligi de tescillenmis oluyor. Bu süreci önemsiyor ve üzerinde titizlikle duruyoruz” seklinde ifadelere yer verdi.

“Bartin Üniversitesi, ögrenci projelerinde bir marka oldu”

Proje kültürünün yayginlik kazanmasi için gösterilen gayretlere de deginen Rektör Uzun, “Proje Tabanli Ögrenme” hedefleriyle devam eden çalismalar önemli basarilari beraberinde getirdigini söyledi.



Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi 2019 yilindan bu yana ögrenci projelerinde gösterdigi ivmeyi yukarilara çikarmaya devam ediyor. Son olarak 2021 yili birinci dönem sonuçlari açiklanan program kapsaminda 96 projeyle en fazla basvuru yapan ikinci yüksekögretim kurumu olan Bartin Üniversitesinin 52 projesi kabul edildi. Bu süreçte ögrencilerimizi ve onlara deger katan çalismalariyla akademik insan kaynagimizi tebrik ediyorum” dedi.



“Ögrencilerimizi nitelikli bireyler olarak gelecege hazirliyoruz”

Ögrencileri tüm çalismalarin merkezine alan bir anlayisla egitim-ögretime devam ettiklerini aktaran Rektör Uzun, “Nitelikli arastirma ve projelerle yeni bilgiler üretmek, gelecek nesilleri rekabet gücü yüksek, donanimli bireyler olarak yetistirmek en önemli hedefimizdir. Bu noktada gençlerimizi çagimizin sartlarini uygun bir sekilde hazirlamak, onlarin edindigi bilgilerin disinda tecrübelerini de arttiracak bir noktaya ulastirmak için tesvik etmeye devam ediyoruz. Ulusal ve uluslararasi müsabakalarda yer almalarini, teknoloji üreten bir ülke hedefine katki sunmalarini istiyoruz. Çift anadal ve yandal, Erasmus, Mevlana ve Farabi gibi programlardan yararlanmalari için gayret gösteriyoruz. 3 arti 1 ile 7 arti 1 egitim modeliyle isyeri egitimlerini en iyi sekilde almalarini sagliyoruz” diye konustu.



“Tercih edilen bir üniversiteyiz”

Rektör Uzun, Bartin Üniversitesi bünyesinde yapilan çalismalar, elde edilen basarilar ve kaliteli egitim-ögretim ortami kamuoyunda ilgi gördügünü de aktararak konusmasina su sekilde devam etti:

“Elde edilen basarilar neticesinde uluslararasi ögrencilerin de tercih ettigi bir yüksekögretim kurumu olan Bartin Üniversitesi, son 5 yilda ülke sayisindaki çesitliligi 4 kat, uluslararasi ögrenci sayisini da 7 kattan fazla artirmayi basardi. Türkiye’nin 81 ilinden ögrencileri olan Bartin Üniversitesi 5 kitadan ve 69 ülkeden bilesenlere sahip büyük bir aile oldu. Ülkemizin ve dünyanin saygin yüksekögretim kurumlari arasina girmek için yogun bir tempoda ilerledigimiz bu süreçte her bir bilesenimize ayri ayri tesekkür ediyorum. Simdiki hedefimiz ise gösterdigimiz performansi sürdürülebilir kilmak ve üzerine ekleyerek gelecege daha saglam adimlarla yürümek.”

Toplantilarda görüs alisverisinde bulunuldu

Iki hafta süren toplantilarda “Akilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari” ihtisaslasma alani basta olmak üzere devam eden çalismalar ve planlanan hedefler üzerine degerlendirmeler de yapildi. Egitim-ögretim stratejileri, kalite süreçleri, yerelde uluslararasilasma çalismalari basta olmak üzere birçok konu üzerinde görüs alisverisinde bulunuldu.
Kaynak: İHA