Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'Savas Daha Da Tirmanacak'

Almanya Basbakani Olaf Scholz, Ukrayna’daki saldirilarin daha da tirmanmasini bekledigini belirtirken, "Dökülen kan sona ermeli. Vladimir Putin Ukrayna halkini taciz ediyor. Dramatik bir duruma geldik. Ukrayna hayatta kalmak için savasiyor" dedi.

Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'Savas Daha Da Tirmanacak'
Almanya Basbakani Olaf Scholz, Lüksemburg Basbakani Xavier Bettel ile basin toplantisi düzenledi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e askerlerini çekmesi için bir kez daha çagrida bulunan Scholz saldirilarin daha da tirmanmasini bekledigini ifade ederek, "Dökülen kan sona ermeli. Vladimir Putin, Ukrayna halkini taciz ediyor. Dramatik bir duruma geldik. Ukrayna hayatta kalmak için savasiyor" dedi.

Rusya’nin Ukrayna’daki askeri operasyonu öncesi saldiriyi önlemek için elinden gelen her seyi yaptigini belirten Scholz, "Putin ile saatlerce telefonda görüstüm. Ancak Rusya Devlet Baskani Putin kararini verdi. Avrupa olarak, demokrasi hakkinda ayni fikirlere sahip oldugumuz için birlikteyiz. Iliskiler gelecekte de iyi islemeye devam edecektir. Enerji ithalati ve alternatif enerji kaynaklari konusunda da birlik olarak ortak hareket edecegiz. Putin’e ve destekçilerine sert yaptirimlar uyguladik. Yaptirimlar konusunda birlikte hareket etmeye devam edecegiz" dedi.



“Bu saldiri bizi birbirimize kenetledi”

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock ise, Rusya’nin Ukrayna saldirisi nedeniyle Putin’e karsi uluslararasi birlik çagrisinda bulundu. Baerbock, Polonya ve Fransa’dan meslektaslariyla Polonya’nin Lodz kentinde bir araya geldikten sonra yaptigi açiklamada, "Putin’in tanklari su getirmiyor. Putin’in tanklari kesinlikle baris getirmeyecek. Putin’in tanklari yiyecek veya bebek mamasi getirmiyor. Ancak Putin’in tanklari tek basina aci ve yikim getiriyor. Bu korkunç günlerde birbirimize daha da yakinlastik. Bu saldiri bizi birbirimize kenetledi. Mümkün oldugunca devletlerin Putin’in savasina karsi renklerini göstermesini istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA