Zonguldak OBM'den Fidanlarin Çürümeye Birakildigi Iddialarina Açiklama

Zonguldak Orman Bölge Müdürlügü, bazi fidanlarin tüneller ve sahil yolu kenarinda çürümeye birakildigi, atildigi iddialari üzerine kamuoyuna açiklamada bulundu.

Yapilan açiklamada söz konusu alanin çalisma sorumlulugu içerisinde yer almadigi, alanin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalismalarinin kurumca yapilmadigi ifade edildi. Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Zonguldak- Kilimli arasinda yapimi tamamlanan ve geçtigimiz günlerde açilisi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan yapilan Prof. Dr. Saban Teoman Durali Tünelleri’ nin Baglik-Kilimli hattinda yer alan ve görsel medya ile sosyal medya hesaplarinda tünellerin kenarlarinda fidanlarin çürümeye birakildigi, atildigi iddialari ile ilgili olarak, söz konusu alan kurumumuz çalisma sorumlulugu içerisinde yer almamaktadir. Alanin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalismalari kurumumuzca yapilmamaktadir. Söz konusu alanda çevre düzenleme çalismalariin devam etmekte oldugu tespit edilmistir. Kuruldugu 1839 yilindan bu yana 183 yildir kesintisiz olarak ülkemizin yesillendirilmesi, gelecek nesillere saglikli ormanlar birakmak için çalisan kurumumuz gelece nefes dünyaya nefes sloganiyla çalismalarina kisin buz, yazin köz üstünde çalismaya devam edecektir."
Kaynak: İHA