Büyüksehir Meclisi'nde Alanya Için Imar Plani Onayi

Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi Subat ayi oturumu Muhittin Böcek Baskanliginda yapildi. Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel’in de katildigi toplantida Alanya için önemli kararlar alindi. Alanya Belediyesi’nin Mahmutlar Mahallesi’ne gençlik merkezi ve saglik ocagi kazandirmak için hazirladigi imar plani degisikligi, Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Büyüksehir Meclisi'nde Alanya Için Imar Plani Onayi


“Mahmutlar Gençlik Merkezi için 5 bin ölçekli nazim plan tamamlandi”

Mahmutlar Mahallesi 513 ada 1 parselin kültürel tesis alanindan park alanina ve 1068 ada 1 parselin güneydogusunda yer alan park alaninin bir kisminin kültürel tesis alanina dönüstürülmesine iliskin 2 bin 130 metrekarelik alan için yapilan plan degisikligi Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Plan degisikliginin onaylanmasinin ardindan bölgeye Gençlik Merkezi kazandirilacak. Alt yapisi Alanya Belediyesi tarafindan hazirlanacak tesis Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan insa edilecek.

“Mahmutlar’a 2. saglik ocagi”

Mahmutlar’in en önemli sorunlarindan biri olan saglik ocagi konusunda da çalismasini tamamlayan Alanya Belediyesi, bin 400 metrekare alana saglik ocagi yapilmasi için hazirladigi saglik tesisi alaninin bir kisminin park alanina ve park alaninin bir kisminin saglik tesisi alanina dönüstürülmesine iliskin plan degisikligi de Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Yeni planlama ile birlikte Mahmutlar Mahallesi’ne 2. saglik ocaginin yapilmasinin önü açilmis oldu.

“Alanya Belediyesi 2 yeni günes enerjisi (GES) tesisi kuruyor”

Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi’nin Subat ayi oturumunda Alanya Belediyesi’nin Toslak Mahallesi Kabaklik ve Çaltiesigi mevkilerine kuracagi GES Öz tüketim 1 ve GES Öz tüketim 2 için 94.939 m’lik alani kapsayan imar plani da Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi’nde görüsülerek komisyona havale edildi.

“Dinek Mahallesi için yeni düzenleme”

Alanya Belediye Meclisi’nin 04.01.2022 tarih ve 60 sayili karari ile uygun bulunan, Dinek Mahallesi sinirlari içerisinde emsal ayni kalmak kaydiyla 4 kat yapilasma kosulu önerilmesi ve yapi yaklasma mesafelerinde düzenleme yapilmasina iliskin hazirlanan 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani Degisikligi ile ilgili Imar Plani Degisikligi ise Mecliste görüsülerek komisyona havale edildi. Öte yandan Alanya Belediyesi’nin Keykubat Plaji için hayata geçirmeye çalistigi mahmuz projesine iliskin hazirladigi, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’na sundugu projeye iliskin Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Altyapi Yatirimlari Genel Müdürlügü Arastirma Dairesi Baskanligi Hidrolik Sube Müdürlügü tarafindan hazirlanan Dalga Transformasyonu ve Sediman Tasinimi Sayisal Model Raporu’na iliskin kurum görüsü de Antalya Büyüksehir Belediye Meclisi’nde komisyona havale edilen bir baska konu oldu.

“Yeni kararlar Alanya’miza hayirli olsun”

Büyüksehir Meclisi’nde Alanya için çok önemli kararlar alindigini belirten Belediye Baskani Yücel, “Alanya’nin nüfus yogunlugu en büyük mahallesi olan Mahmutlar’a kazandiracagimiz Gençlik Merkezi ve Saglik Ocagi için planlamalar Büyüksehir Meclisimizden geçti. Mahmutlar halkimiza hayirli olmasini diliyorum. Ayrica Toslak Mahallemizde yeni Günes Enerji Santralimiz ve Dinek Mahallemizde bölge halkimizin beklentilerine uygun olarak hazirladigimiz imar plani degisikligimiz de komisyonda görüsülerek sonuçlandirilacak. Alinan kararlarin Alanya’miza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA