Yanginda Engelli Adam Can Verdi, Soke Giren Bakicisi Telefona Cevap Veremedi

Antalya’da yalniz yasayan bedensel engelli adam çikan yanginda hayatini kaybetti. Bakicisi sahsin hayatini kaybettigini duyunca soka girerek gelen telefona cevap veremedi.

Yanginda Engelli Adam Can Verdi, Soke Giren Bakicisi Telefona Cevap Veremedi


Yangin, Kepez ilçesi Fatih Mahallesi 3377 Sokak üzerinde bulunan iki katli apartmanin 2’nci katinda çikti. Edinilen bilgiye göre; bedensel engelli Bülent Gül’ün yalniz yasadigi daireden dumanlarin çiktigini gören mahalle halki durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarin ardindan bölgeye çok sayida polis, saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangina itfaiye ekipleri kisa sürede müdahale ederek söndürdü. Itfaiye ekipleri tarafindan yapilan kontrolde içeride 48 yasindaki Bülent Gül’ü hareketsiz buldu. 112 ekipleri tarafindan yapilan kontrolde sahsin hayatini kaybettigi belirlendi.

Bakicisi soke girerek telefona cevap veremedi

Öte yandan yangini duyarak olay yerine gelen sahsin bakicisi Tursun Degirmenci, büyük üzüntü yasadi. Gördükleri karsisinda adeta soke gören kadin, olayi duyarak arayan bir kisiye ise cevap veremedi. Kadini komsulari sakinlestirdi.

Hayatini kaybeden kisinin elektrik sobasi ile isindigini belirten Degirmenci, “Engelli biriydi. Soba devrilmis olabilir. Ben günde bir defa gelerek yemegini yedirir, bulasigini yikar giderdim” dedi.

Olayi gören Erdogan Öztürk ise, “Bir ses geldi. Bir baktim alevler var. Kostum geldim. Adam bagiriyordu. Adam kapiya kadar geldi ama alevler gelince kurtaramadim” diye konustu.



Yangini duyan mahalle halki ise adeta olay yerine akin etti. Polisler zaman zaman vatandaslari uyararak olay yerinden uzaklasmasini istedi. Hayatini kaybeden sahsin cenazesi ise polisin olay yerinde yapilan incelemesinin ardindan Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA