Sanayi Ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'tan Deva Partisi Tarafindan TBMM'ye Sorulan Soruya Iliskin Belgeli Açiklama

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, DEVA Partisi tarafindan TBMM’ye sorulan soruyla ilgili, “Daha Meclis Baskanligi’na bile gönderilmeden bir sosyal medya yayincisina paylastirilan soru önergesine, bize ulasir ulasmaz cevabimizi verdik. Bu alçak iftiraya sahit olan Aziz Milletimizle, cevabi ve ilgili belgeleri paylasiyorum” dedi.

DEVA Partisi Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroglu’nun Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in Sivas’ta yaptigi ziyarete TSK’ya ait bir helikopterle gittigine yönelik iddialarina iliskin TBMM’ye soru önergesi verdi. Bakan Varank sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda Yeneroglu’nun tüm iddialarina yanit verdi. Bakan Varank, " Bu alçak iftiraya sahit olan Aziz Milletimizle, cevabi ve ilgili belgeleri paylasiyorum" ifadelerini kullandi. Varank paylastigi belgelerde su ifadeleri kullandi:

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi’nin 98. Maddesi ve TBMM iç tüzügü geregince yüce meclisimizin saygideger üyelerinin Cumhurbaskani yardimcilari ve bakanlara yazili olarak soru sormalari bir haktir. Bu hakkin saygin bir sekilde kullanilmasi ise TBMM’nin sayginligi açisindan bir gerekliliktir. Bu cihetle, Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroglu’nun ilgili esas sayili soru önergesi kapsamindaki sorularinin, bu sayginlikla bagdasmayan bir içerik ve yöntemle tarafima ulastiginin altini çizmek zorundayim. TBMM üyesinin, sirf siyasi hasimlik nedeniyle çirkin bir dedikoduyu soru önergesi haline getirmesi, önergeyi henüz TBMM Baskanligina dahi yollamadan bir sosyal medya yayincisi üzerinden paylasima sokmasi, amacin soru sormak degil dedikodu ve iftirayi yaymak oldugunun ispatidir. Bu husus, milletvekillerinin yazili soru sorma haklarinin sayginligina da gölge düsürmüstür.”

Söylenilen tarihte Sivas’ta degil Ankara’da programlarini icra ettigini vurgulayan Varank su ifadeleri kullandi:

“Adi geçen milletvekili soru önergesini, daha önce sosyal medyada dolasima sokulan bir iftira ve çarpitmadaki cümlelere sadece yer degistirerek, arastirmaya dahi tenezzül etmeden hazirlamistir. Zira 11.07.2021 tarihinde Sivas’ta degil Ankara’da programlarimi icra etmekteydim. Gördügü yalana baliklama atlayan, arastirma yapmaktan aciz oldugu ortaya çikan önerge sahibinin bu yanlis tarih bilgisi ile verdigi soru önergesi tamamen bosa düsmüs olsa da kayitlara geçmesi için esasa iliskin su bilgileri paylasmak isterim. 10.07.2021 tarihinde, bakanligimizin ve hükümetimizin önemli hizmetlerinin açilisini yapmak, incelemelerde bulunmak ve sanayicilerimizle bir araya gelmek için Sivas’ta yogun bir program icra ettik (EK1). Günün son programi kapsaminda, Sivas’in önemli turizm alanlarindan olan ve 4 milyon liralik yatirimla tamamlanan Gürün ilçesindeki Gökpinar Gölü Dogal Yasam Parki’nin resmi açilisini sehir protokolünün de katilimiyla gerçeklestirdik. Tembel soru önergesi sahibinin zahmet edip arastirsa ögrenecegi gibi 1 Numarali Cumhurbaskanligi Teskilati Hakkindaki, Cumhurbaskanligi Kararnamesi çerçevesinde; Bölgesel kalkinmadan tek sorumlu bakanlik, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’dir. Bu kapsamda illerimizin yerel ekonomik potansiyelini açiga çikaracak alanlarda Kalkinma Ajanslarimiz ve Bölge Kalkinma Idarelerimiz vasitasiyla projeler yürütüyor, finansman sagliyor, koordinasyon ve yönlendirme faaliyetlerinde bulunuyoruz. Ben de sorumlu bakan olarak, illerimizin kalkinmasina katki saglayacak programlara bizzat katiliyorum.

Sivas’i önemli bir turizm merkezi haline getirmek için atilan adimlar çerçevesinde, Gökpinar Gölü’nü de destinasyon noktalarindan biri olarak öne çikarmak için yapilan yatirimlarin yaninda tanitim faaliyetleri de gerçeklestirilmektedir. Nitekim, yapimi tamamlanan Gökpinar Gölü Dogal Yasam Parki, bölgenin turizm potansiyelini artirmistir. Göl, bulundugu rakim ve dogal yapisi itibariyle ayni zamanda dalis sporu için de önemli bir potansiyele sahiptir. Gökpinar Gölü’nün bu potansiyelini tanitmak amaciyla ORAN Kalkinma Ajansi koordinasyonunda, Dogal Yasam Parki’nin açilisi akabinde AFAD ekipleri bir dalis gerçeklestirmistir. Sivas Valisi ile birlikte dalisa eslik etmemiz talep edilmistir.”

Hobi yakistirmasi büyük bir iftira

Dalis hobisi var yakistirmasi yapmak büyük bir iftira oldugunu belirten Varank, “Bölgesel kalkinmadan sorumlu bakan olarak Gürün Gökpinar Gölü’ne, tembel soru önergesi sahibinin iddia ettigi gibi bir hobi ziyareti degil, tüm il protokolü esliginde hükümetimizin yatiriminin resmi açilisini yapmak ve ORAN Kalkinma ajansimizin koordinasyonundaki tanitim faaliyetine katilmak için resmi ziyarette bulundum. Hobi kelimesinin manasi kisinin isi, meslek çalismasi, asil ugrasi disinda, dinlendirici is olarak yaptigi, oyalayici aliskanliklar demektir. Hayatinin hiçbir devresinde böyle bir kiyafet giyip dalis yapmamis, aksam vakti 11 derecelik suya girmeyi kabul etmis bir bakana, dalis hobisi var yakistirmasi yapmak büyük bir iftiradir” ifadelerine yer verdi.

"TSK’YA ait herhangi bir araç kullanilmadi"

Soru önergesi sahibinin sorusunda belirttigi gibi bu ziyarette Türk Silahli Kuvvetleri envanterine kayitli bir helikopter ya da herhangi baskaca bir görevi varken o görevi aksatacak sekilde devlete ait bir araç kullanilmadigini aktaran Varank, “Art niyetli soru önergesi sahibinin genel baskanina, geçmiste yürüttügü Basbakan Yardimciligi ve Bakanlik görevleri esnasinda uygulanan protokol nizamlari ne ise aynisi bu program kapsaminda uygulanmistir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakani resmi ziyaret için bir ilde bulundugunda, tüm tedbirleri almak Vali’nin ve emniyet birimlerinin görevidir. Bu kapsamda il protokolüyle birlikte Gürün’e ulasimda valilik koordinasyonunda hareket edilmistir. Ziyaret esnasinda Türk Silahli Kuvvetlerine ait terörle mücadelede görevli bir helikopter kullanildigi, dalis hobisi için bu helikopterin görevinden alikonuldugu iddiasi alçakça bir iftiradir. Art niyetli soru önergesi sahibinin sorusunda belirttigi gibi bu ziyarette Türk Silahli Kuvvetleri envanterine kayitli bir helikopter ya da herhangi baskaca bir görevi varken o görevi aksatacak sekilde devlete ait bir araç kullanilmamistir. Ziyaret esnasinda bölgede herhangi bir terörle mücadele operasyonu da icra edilmemistir. Bu hususlara dair Milli Savunma Bakanligi’nin verdigi yaziyi da ekte takdim ediyorum” paylasiminda bulundu.

"Küçük düstüklerinin göstergesi"

Siyaseti millet için degil kisisel hirslari ve egolari için yapanlar böyle ahlaki savrulmalari her daim yasayacaklarini vurgulayan Varank, “Bir iftira ve dedikoduya alet olan soru önergesi sahibinin, partisi ve genel baskaninin siyasi hezeyanlarina yönelik elestirilerime cevap veremeyip, sahsimi böyle alçakça bir iftiranin hedefi haline getirmesi hem siyaseten, hem de insani olarak ne kadar küçük düstüklerinin bir göstergesidir. Siyaseti millet için degil kisisel hirslari ve egolari için yapanlar böyle ahlaki savrulmalari her daim yasayacaklardir” dedi.

Kaynak: İHA