Müftü Asik; 'Miraç Gecesince Insanlik Için Dua Edelim'

Denizli Il Müftüsü Mehmet Asik, Miraç Kandili dolayisiyla yayinlandigi mesajda, bu gecede insanlik için dua edilmesini tavsiye etti.

Müftü Asik; 'Miraç Gecesince Insanlik Için Dua Edelim'


Müftü Asik, yayinladigi kandil mesajinda; “Manevi iklimimizde muhasebe imkani sunan kandil gecelerinden birisi olan ve 11 ayin sultani Ramazan ayina yaklastigimizin haberini bizlere veren Miraç Kandiline ulasmanin huzuru içerisindeyiz. Islam tarihinde hicretten önce gerçeklesen ve Kur’an-i Kerim’de; ‘Kendisine ayetlerimizden bir kismini gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdigimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’in sani ne yücedir’ buyrulan bu gecede Rasül-i Ekrem Efendimiz bizlere üç müjde getirmistir. Müjdelerin birincisi günde bes defa Rabbimizle bulusma imkâni veren müminin miraci olan namazdir. Günde bes vakit ihsan suuru ile kilinan namazla yükselisin manasi; ‘Bizler ancak hakikati, hikmeti ve evrensel degerleri yasayarak Alemlerin Rabbi olan Allah’in sonsuz rahmet ve merhametine nail oluruz’ demektir. Miraç gecesinin hediyesi olan namaz müminin miraci, dinin diregidir. Allah ile kulun bulusmasidir. Müjdelerin ikincisi Bakara Suresinin son ayetleridir ki, burada Rabbimiz bizlere hem ulvi sorumluluklarimizi hatirlatmakta ve hem de insan olarak zaaflarimiza isaret etmektedir. Müjdelerin üçüncüsü ise; tevhid inancina sahip olan herkesin ebedi kurtulusa erecegi müjdesidir” dedi.



Miraç gecesi yapilabilecek ibadetlere deginen Asik, “Inanan gönüllerin manevi duygularla yogunlastigi bu gecelerde, bütün insanlik için yapacagimiz içten ve samimi dualarimiz, miracin bize sundugu en büyük imkândir. Bizlerin manevi yolculugunda birer durak mesabesinde olan bu gecelerde yasadigimiz zorlu salgin sürecinden ve salgin hastaliklardan kurtulmak için hep birlikte dua edelim. Her türlü salgin hastaligin yayilmasina engel olmak için belirlenen tedbirlere uyulmasi konusunda hassasiyet gösterelim. Camilerimizde de belirlenen maske, mesafe ve temizlik kurallarina uyalim. Bu vesileyle salgin hastalik sebebiyle vefat eden kardeslerimize Rabbim rahmet eylesin, hastalarimiza sifalar versin. Devletimizin, vatanimizin ve milletimizin bekasi, ezanimizin okunmasi ve ay yildizli bayragimizin göklerde dalgalanmasi için can veren, kanini akitan aziz sehitlerimizin ruhlari sad olsun. Yarali gazilerimize Yüce Rabbimiz acil sifalar ihsan eylesin. Kullugun ve insani degerlerin en yüce mertebelere çikisini simgeleyen ve beraberinde müjdeler getiren bu gecenin insanliga, aziz milletimize ve bütün Islam alemine saglik, huzur, bereket ve mutluluk getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA