Ukrayna'dan Türkiye'ye Gelisler Gece Saatlerinde De Devam Etti

Ukrayna’da yasayip Rusya’nin saldirisindan kaçan Türkler araçlariyla Edirne Hamzabeyli Sinir Kapisi’ndan Türkiye’ye giris yapti. Giris yapan Türkler, Türk Konsolosluklarinin kendilerine yardimlariyla hizli bir sekilde ülkeden çiktiklarini ve sinirlarda bu sayede sorun yasamadiklarini ifade etti.

Ukrayna'dan Türkiye'ye Gelisler Gece Saatlerinde De Devam Etti


Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik baslattigi saldirilarin ardindan Ukrayna’dan kaçan vatandaslar gece saatlerinde de Türkiye’ye gelmeye devam etti. Ukrayna’da çesitli nedenlerle bulunan Türk vatandaslar kendi araçlariyla yurda Edirne Hamzabeyli Sinir Kapisi’ndan giris yapti. Vatandaslar, dün sabahtan bu yana yolda olduklarini ve Türkiye Konsolosluklari sayesinde rahat bir sekilde sinirlarda sorun yasamadiklarini belirtti.



“Türkiye konsolosluklari çok yardimci oldu, Allah hepsinden razi olsun”

Odessa bölgesinde yasayan ve ailesiyle yurda dönen is insani Aytekin Akyildiz, “Biz çikarken bölgede çatisma yoktu, simdi oldugunu söylüyorlar. Tanidiklarimiz var orada. 10 yildir orada yasiyorum tekstil isiyle ugrasiyorum. Çok rahat geldik. Türkiye konsolosluklari Moldovya’dan buraya kadar çok yardimci oldular. Hepsinden Allah razi olsun. Kizlarimiza gece saatlerinde geçici pasaport bile verdiler. Sürekli irtibat halindeyiz orayla esim Ukraynali oldugu için. Onlar da ara ara çatisma sesleri oldugunu söylüyorlar” dedi.



Ukrayna’da Dis Hekimligi ögrencisi oldugunu söyleyen Tolga Demir, “Orada bulunan arkadaslardan ögrendigim kadariyla Rus birliklerin girdigi bombardiman basladigini ve siginaklara sigindiklari söyleniyor. Dün sabah yola çiktik. Rahat geçebildik biz yogunluk yasanan bölgelerden gelmedik. Bulgar kapisinda bizi yordular. Bulgaristan bize neden zorluk çikardi bize anlamadik umarim bunu da çözüme kavustururlar” diye konustu.

Kaynak: İHA