Osmaniye'de Su Ürünleri Av Yasagi 1 Mart'ta Basliyor

Osmaniye’de su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balikçiligi saglamak amaciyla bakanlik tarafindan hazirlanan teblig hükümleri geregi su ürünleri av yasagi 1 Mart’ta basliyor.

Osmaniye'de Su Ürünleri Av Yasagi 1 Mart'ta Basliyor
Su ürünleri kaynaklarinin korunmasi ve sürdürülebilir olarak kullanilabilmesi amaciyla 1380 sayili Su Ürünleri Kanunu ve buna ait yönetmelik geregince Tarim ve Orman Bakanligi’nca hazirlanan amatör ve ticari amaçli su ürünleri avciligini düzenleyen teblig hükümleri geregince Osmaniye’de 1 Mart 31 Mayis 2022 tarihleri arasinda su ürünleri av yasagi basliyor.

Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamada, “1380 sayili Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çikarilan ve 22 Agustos 2020 tarih ve 31221 sayili Resmi Gazetede yayimlanan 01.09.2020 - 31.08.2024 tarihleri arasinda; 5/1 numarali ticari amaçli su ürünler avciligini düzenleyen ve 5/2 numarali amatör amaçli su ürünleri avciligini düzenleyen tebligler geregi ilimizdeki iç sularda 1 Mart 2022 tarihinde baslayan su ürünleri genel av yasagi, 31 Mayis 2022 tarihine kadar devam edecektir. Avlanma yasaklari, su ürünleri kaynaklarimizdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttirmak, iç sularimizdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarini korumak, ekonomik türleri gelistirmek için kisaca balikçiligimizin ve balikçilarin gelecegi için konulmustur. Vatandaslarimizin gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymalari uymayanlarin ise Osmaniye Tarim ve Orman Il ve Ilçe Müdürlükleri ile Jandarma teskilatina bildirmeleri önem arz etmektedir. Ilimizde bulunan baraj gölleri, göletler, nehir dere ve benzeri su kaynaklarinda 1 Mart - 31 Mayis 2022 tarihleri arasinda sazan, siraz, yayin ve tatlisu kefalinin ticari ve amatör olarak avlanmasi yasaktir. Iç sularimizda devamli yasak olan av araç gereçleri küspeli olta, paraketa, pinter agi, sepet, tiriviri gibi tuzaklarin kullanilmasi yil boyunca yasaktir. Aksine hareket edenler hakkinda 1380 ayili Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal islem yapilacaktir” denildi.
Kaynak: İHA