KMÜ'den Üniversiteye Hazirlanan Gençlere Rehberlik Hizmeti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Il Milli Egitim Müdürlügü arasinda imzalanan protokol ile üniversiteye hazirlanan gençlere rehberlik hizmeti sunulacak. Karamanli lise son sinif ögrencileri KMÜ’de hem üniversite havasini soluyacak hem de okumak istedikleri bölümün derslerine katilarak daha yakindan taniyacak.

KMÜ'den Üniversiteye Hazirlanan Gençlere Rehberlik Hizmeti
Protokol KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak ve Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan tarafindan imzalandi. Rektörlük makaminda gerçeklesen imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Namik Ak, üniversiteye giris sinavina hazirlanan lise son sinif ögrencilerinin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ni ve ögrenim görmeyi hedefledikleri bölümleri daha yakindan tanimalari için onlara bir imkan sunduklarini ifade etti.

Rektör Ak, ’’Üniversite adayi gençlerimizin gönüllü katilimlarini içeren projeye ilginin yüksek olmasini bekliyoruz. Karaman merkezdeki lise son sinif ögrencilerimiz okumak istedikleri bölümlerdeki derslere katilarak simdiden üniversite havasini teneffüs edecek. Bu is birligi ile liselilere üniversitemizin kapilarini açiyor ve onlara yüksekögretim öncesi çok önemli bir rehberlik hizmeti sunuyoruz. Bir baska ifadeyle Karamanli gençlerimizi üniversite hayatina hazirlamaya ve motivasyonlarini artirmaya çalisiyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA